Gordon Ramsay ove će sezone raditi za Formulu 1, cijene po osobi skoro 30 tisuća eura

Foto: Shutterstock/F1 Facebook

Formula 1 kreće u suradnju sa chefom Gordonom Ramseyjem, a time planira znatno poboljšati svoju ugostiteljsku ponudu. Inače, Ramsay je poznat kao obožavatelj brzih automobila, posebno Ferrarija, a na prošlogodišnjem je Grand Prixu u Las Vegasu F1 Garage preimenovao u - Ramsay's Garage. Tamo je gostima predstavio pop-up restoran Lucky Cat inspiriran istočnjačkom kuhinjom, piše Kult Plave Kamenice.

Premium ugostiteljska usluga Formule 1 za VIP goste

F1 Garage Experience je ugostiteljska premium usluga koju je Formula 1 uvela još prije nekoliko godina kako bi posjetiteljima, koji to žele i mogu platiti, omogućila ekskluzivan pristup backstageu. Oni koji se odluče na kupnju ulaznice za F1 Garage, utrke gledaju iz boxa u neposrednoj blizini timova i garaža, a imaju i poseban servis. F1 Garage Experience dostupan je samo na odabranim utrkama tijekom sezone, a početna cijena ulaznica je oko 28 tisuća eura po osobi.

Nakon što su gostovali na F1 Garageu u Vegasu, Ramsay i njegov tim potpisali su ugovor s Formulom 1. Ove sezone razvijat će jelovnike koji će se bazirati na lokalnim sastojcima svake zemlje i regije u kojoj se Grand Prix održava. Među tim destinacijama su Kanada, Britanija, Italija, Sjedinjene Američke Države (Miami, Austin i Las Vegas), Meksiko, Katar i Abu Dhabi.

Ramsay će kreirati jelovnike sa specijalitetima svake zemlje utrke

"Moja strast prema Formuli 1 je dobro poznata, ono što me privlači su složenost, brzina automobila i talent mnogih ljudi koji ih grade i kontroliraju", komentirao je Ramsay. Rekao je i kako je na mnogo načina F1 poput visoko učinkovitog profesionalnog kuhinjskog tima, što znači da je ovo savršeno partnerstvo za njih i za njihovu međunarodnu grupu restorana. Poručio je kako su uzbuđeni zbog svega što će ponuditi gostima te da jedva čekaju početak u Miamiju ovog svibnja.

Jelovnik u F1 Garageu razlikovat će se od onoga na Grand Prixu, a, osim na lokalnim sastojcima, bazirat će se i na lokalnim kulinarskim tradicijama svake zemlje domaćina. Jelovnici u svakoj zemlji imat će gastronomske specijalitete regije u kojoj se održava utrka.

Tako će se za Grand Prix u Montrealu na jelovniku moći pronaći specijaliteti poput lokalnih sireva, poutinea ili jela od divljači. Na britanskom Grand Prixu gosti mogu očekivati tradicionalna jela poput fish and chipsa ili Sunday roasta, dok bi za Talijane mogli pripremati tjestenine i pizze sa svježim, talijanskim sastojcima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.