Imamo recept za najsočniji banana bread i od sada ga radimo samo ovako

Foto: Shutterstock

BANANA bread malo tko ne voli, a tijekom godina postao je jedna od najpopularnijih, modernih kućnih poslastica. Nekima već sami pogled na crne banane govori samo jedno - banana bread. Zaista je brz i jednostavan za pripremu, a odličan način za iskoristiti prezrele banane. Ipak, jedna od njegovih glavnih karakteristika je sočnost, koja nekima može izostati pa je rezultat suh i pomalo dosadnjikav kolač.

Kako biste to izbjegli, evo nekih smjernica koje je važno slijediti kako bi se očuvala sočnost.

Uvijek stavite jednu prezrelu bananu više

Koristite prezrele banane - po mogućnosti s tamnim mrljama ili one s potpuno crnom korom. Što su banane zrelije, to će banana bread biti slađi, ukusniji i sočniji. Prezrele banane pune su prirodnih šećera i vlage, što je ključno za sočnost. Također - ne štedite na bananama. Mi uvijek stavimo jednu više nego što piše u receptu, a dodajemo i jednu cijelu u sredinu smjese za biskvit.

Za sočnost koristite i dovoljno masnoće - najbolje je koristiti maslac, iako biljno ulje često bolje zadržava vlagu od maslaca. Neki recepti kombiniraju i maslac i ulje za dodatnu sočnost.

Pazite i na pripremu tijesta - nemojte ga previše miješati. Miješajte samo dok se sastojci ne povežu. Prekomjerno miješanje razvija gluten, što rezultira suhim kruhom. Miješajte lagano, a nema potrebe koristiti mikser - sve sastojke dovoljno je povezati pjenjačom.

Jogurt ili vrhnje dat će sočnost

Također, sočnost će dati i dodavanje sastojaka poput grčkog jogurta ili kiselog vrhnja, mlijeko ili vrhnje, pa i pire od jabuka, što je dobra alternativa masnoćama.

Tijekom pečenja, pazite da ga ne prepečete. Važno je da kruh dobije laganu koricu te da se banana karamelizira, ali nemojte ga peći dulje od 65 minuta. Provjerite ga čačkalicom - upiknite je, pa ako izađe suha - kruh je pečen. Isto tako, nemojte peći s upaljenim ventilatorom ili to napravite tek pred kraj pečenja.

Banana breadu možete dodati sjeckane orahe, lješnjake, bademe, komadiće čokolade, pa i kokos. Doprinijet će sočnosti i zanimljivoj teksturi.

Recept koji nam je provjereno najbolji pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.