IMA nešto posebno u pripremi rođendanskih torti, iako, ako imate baš dobar recept za klasičnu čokoladnu tortu - ne morate je pripremati samo prigodno. Prema našem mišljenju, uvijek je vrijeme za dobru tortu.
Puno smo toga isprobali, od cheesecakeova do sirovih torti koje se rade na moderniji način. Ipak, najradije se vraćamo jednostavnosti i mislimo kako je dobro imati onaj jedan recept za dobru, sočnu čokoladnu tortu koje će svi tražiti komad više. Naša se torta radi od 3 sočna biskvita premazana gustom čokoladnom kremom, a dekorira se naribanom čokoladom.
Nećemo duljiti i odmah ćemo krenuti s receptom.
Potrebni sastojci
Za biskvit:
- tamna čokolada
- maslac
- instant kava
- glatko brašno
- prašak za pecivo
- soda bikarbona
- šećer
- kakao u prahu
- jaja
- mlaćenica
- naribana čokolada (za ukras)
Za ganache:
- tamna čokolada
- vrhnje za šlag
- šećer
Kako se priprema
Krenite s biskvitom. Pomiješajte nasjeckanu čokoladu, otopljeni maslac, kavu i hladnu vodu pa zagrijte na vatri i otopite. Sjedinite sve suhe sastojke pa istucite jaja i mlaćenicu. Smjesu s čokoladom i jajima umiješajte u suhe sastojke pa miješajte dok ne bude glatka. Izlijte smjesu u kalup i ispecite. Pečeni biskvit izrežite na tri dijela.
Napravite ganache pa ga prelijte preko svakog biskvita i tako ih spojite. Ostatak ganachea izlijte preko torte pa zagladite lopaticom. Tortu dekorirajte ribanom čokoladom i dobro ohladite.
Cijeli recept sa svim detaljima pronađite ovdje.