Isprobajte ovaj jeftini, stari recept za kolač, a sve sastojke sigurno imate kod kuće

Foto: Ivana Miljanović

VIKEND je, hladno je i savršeno je vrijeme za ostati kod kuće i isprobati neke nove recepte, bilo za slana ili slatka jela. Ako ste danas u potrazi za nekim kolačem kojim ćete si zasladiti ovaj hladni dan (a još su vam se pritom najavili i gosti), imamo jedan recept za kolač sa sastojcima koji se već nalaze u vašoj smočnici.

"Jeftini, stari recept za kolač za svaki dan od osnovnih sastojaka koje imate kod kuće", piše naša čitateljica Ivana Miljanović, a u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila je i recept, koji donosimo u nastavku.

Potrebni sastojci

Ovaj kolač napravit ćete od sastojaka koje većina uvijek ima kod kuće, u hladnjaku i smočnici, a trebat će vam:

  • glatko brašno
  • vanilin šećer
  • šećer
  • prašak za pecivo
  • kakao
  • šećer u prahu
  • sok od limuna
  • jaja
  • ulje
  • mlijeko
  • maslac

Kako se priprema

Prvo napravite kremu jer se ona mora hladiti dok pravite biskvite. U posudu u kojoj ćete je kuhati dodajte brašno i vanilin šećer i promiješajte. Postepeno dodajte mlijeko, uz miješanje, a zatim smjesu kuhajte dok ne postane gusta. Kad ste je skuhali, kremu prebacite u drugu posudu u kojoj će se hladiti i prekrijte je plastičnom folijom.

Sada napravite biskvite. Izmiksajte jaja i šećer pa dodajte ulje i mlijeko uz neprestano miksanje. Na kraju dodajte i suhe sastojke te ponovno izmiksajte. Smjesu ulijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 25 minuta na 180 stupnjeva. Dok se jedan biskvit peče, napravite drugi - postupak je isti kao i za žuti biskvit, samo što na kraju, uz brašno i prašak za pecivo, dodajete i kakao.

Maslac sjedinite sa šećerom u prahu, a kad ste to dobro izmiksali, postepeno dodajte ohlađenu kremu i miksajte. Na kraju dodajte i sok od limuna i izmiksajte. Na žuti biskvit stavite prvu polovinu kreme, na to stavite smeđi biskvit, a na smeđi biskvit rasporedite i drugu polovinu kreme.

Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.