Ivina torta oduševila sve, tvrde da je ovo nešto najljepše što su ikada vidjeli

Foto: Iva Noli

NAŠA ČITATELJICA Iva Noli, slastičarka iz Slavonije, zaista je prava majstorica kada su u pitanju torte i njihovo ukrašavanje - u to smo se uvjerili već u nekoliko navrata, kada je sve na Fejsu oduševila svojom tortom Singericom ili pak onda kada je napravila tortu s likom Miše Kovača.

>> Upoznajte Ivu, slastičarku iz Slavonije koja torte ponekad radi i punih 20 sati

S Ivom smo ranije ove godine imali priliku i popričati (cijeli intervju pronađite ovdje), a otkrila nam je da torte ponekad radi i punih 20 sati. Najviše voli ukrašavanje torti, gušt joj je i pečenje keksića, a sada je ponovo oduševila sve kada je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? objavila još jedno svoje remek djelo.

"Nikada nisam vidjela ništa ljepše"

"Torte za 50. godišnjicu braka", napisala je Iva i objavila fotografije dvije torte, obje jednako lijepe i raskošne. Jedna je u obliku broja 50, a druga izgleda kao otvorena knjiga, a u komentarima se ne mogu dovoljno nadiviti, ali ni načuditi, jer nikome nije jasno kako joj je uspjelo napraviti takvu tortu.

"Molim? Ova knjiga je jestiva? Ovo nije torta, ovo je umjetnost, kapa do poda", "Baš je umjetnost. Svaka čast", "Uvijek i uvijek najbolja umjetnica, ženo, svaka čast, nikada nisam vidjela ništa ljepše", "Jedna od najljepših, ako ne i najljepša. Duboki naklon umjetnici", pišu Ivi u komentare.

Iva je otkrila da je u pitanju čokoladna Bailey's torta, a stranice knjige uspjela je napraviti od jestivog vafel papira. Tortu je ukrasila lišćem i ružama, kao i inicijalima, a uz to je napravila i tortu u obliku broja 50, koju je ukrasila Kinder Buenom, macaronsima, jagodama i perlicama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.