Kako pomoći bezukusnom varivu? Na ova 4 provjerena načina ga možete spasiti

Foto: Shutterstock

SVI oni kojima se nijednom nije dogodilo da im varivo ispadne totalno bezveze, neka odmah napuste ovaj tekst. Ostajemo mi koji smo barem jednom u životu očajno gledali u lonac pun povrća koje nema okus ni po čemu. Ah, pa dogodi se, ali nema smisla bacati hranu. Zato smo vam odlučili otkriti naše trikove kojima spašavamo variva koja isprva nisu zaslužila 10/10. No svakako jesu nakon popravnog.

1. Čili + koncentrat rajčice

Mljeveni čili dodajte jedino ako volite pikantno, u suprotnom ćete ostati gladni. Lako se zamijeni slatkom crvenom paprikom, a za malo jači okus stavite dimljenu. Koncentrat rajčice ili čak i pasiranu rajčicu (no ona ima puno veći udio vode od koncentrata) ubacite za malo kiseline.

2. Mljeveni korijander

Iako vam je možda malo nepoznat, nemojte se prestrašiti mljevenog korijandera. Ne radi se o listovima, već o mljevenim sjemenkama, a odličan je za gusta, zimska i - kako bi Amerikanci rekli - "hearty" variva.

3. Špek/kobasice

Špek, odnosno dimljenu slaninu možete narezati na kockice pa prepržiti na tavi i dodati u varivo. Dat će mu mesni okus, slanoću i malo dimljenosti. Ako niste ljubitelji špeka ili ga u tom trenu nemate u hladnjaku, u varivo ubacite kuhane kobasice - kranjske, češnjovke, koje su vam draže.

>> Toskanska juha od graha s preprženom slaninom

4. Iskuhavanje

Kad dođete do faze da vam se više uopće ne jede varivo, prebacite ga u plitki, a široki lonac ili dublju tavu i na srednje jakoj vatri pustite da se višak tekućine iskuha. Ovo je odlično rješenje i kad je varivo neslano - isparavanjem tekućine koncentracija soli postat će viša.

Kad dobijete gusto jelo više nalik prilogu od povrća nego varivu, samo trebate ispeći malo piletine na naglo ili ispohati jednu svinjsku šniclu i eto ručka, i to kakvog!

>> Svinjski kotleti u panko mrvicama

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.