IAKO ovih dana pišemo o tradicionalnim kolačima koji obilježavaju ovu sezonu, ne smijemo zaboraviti i na one posebne poslastice, koje s vremena na vrijeme baš volimo isprobati. Jedna takva je i brza Snickers torta koja se ne peče, za koju je autorica recepta napisala da je "pun pogodak za sve ljubitelje popularnih čokoladica".
Kao i originalna čokoladica, i ova torta prati ključne sastojke koji u kombinaciji tvore karakterističan okus koji ćete odmah prepoznati. Sastoji se od podloge od keksa, na koju se prelijeva karamela s kikirikijem. Idući sloj je krema od krem sira, slatkog vrhnja i maslaca od kikirikija, a na vrh dolazi čokoladni ganache.
Potrebni sastojci
Trebat će vam sljedeći sastojci.
Za podlogu:
- petit keksi
- maslac
- mlijeko
Za karamel s kikirikijem:
- šećer
- kikiriki
- maslac
- vrhnje za šlag
Za kremu:
- krem sir
- kikiriki maslac
- šećer u prahu
- ekstrakt vanilije
- slatko vrhnje
Za ganache:
- čokolada za kuhanje
- slatko vrhnje
Kako ju pripremiti
Krenite s podlogom: kekse izmeljite u blenderu, otopite maslac, pa ga zajedno s mlijekom dodajte keksima. Smjesu utisnite u kalup pa krenite s pripremom karamela. Otopite šećer, pa umiješajte maslac i vrhnje za šlag. Dodajte kikiriki i promiješajte. Karamel prelijte preko podloge i ostavite da se stisne u hladnjaku.
Za kremu, izmiksajte sir i šećer u prahu, pa dodajte kikiriki maslac i vaniliju. Na kraju dodajte i slatko vrhnje i miksajte do guste teksture. Kremu stavite u kalup, pa vratite u hladnjak. Za kraj, napravite ganache. Zakuhajte slatko vrhnje, pa mu dodajte čokoladu miješajući. Tortu prelijte ganachem i vratite u hladnjak na nekoliko sati.
Recept s točnim mjerama pronađite ovdje.