Jeste li radili pekmez od jabuka? Sastoji se od tek nekoliko sastojaka, obožavamo ga

Foto: Shutterstock

JABUKE su nam jedno od omiljenih obilježja jeseni - njihov miris, jabuke u kolačima, jabuke u kombinaciji s cimetom. Dok smo pripremali nadjev za palačinke od karameliziranih jabuka, sjetili smo se još jedne poslastice koju ćemo raditi ove jeseni - pekmez od jabuka. 

Priprema se jednostavno, a u pekmezu se dugo može uživati - uz prepečenac, kao namaz za palačinke ili dodatak kolačima. 

@zaikekerishte Easy Homemadee Apple Jam! Perfect gift for the holidays #applejam #homemadegiftidea #holidayrecipe #fyp #foodie ♬ Clouds - Luke Faulkner

Potrebni sastojci 

Evo koji će vam osnovni sastojci biti potrebni: 

  • jabuke
  • cimet
  • voda
  • limun
  • šećer (po potrebi).

Kako ga pripremiti 

Jabuke operite, ogulite i narežite na kockice. Možete im odmah dodati limun, vodu i cimet pa izblendati i smjesu staviti kuhati, a možete i kockice jabuka staviti kuhati, pa ih izblendati štapnim mikserom tek kada omekšaju. Kada je pekmez kuhan, sterilizirajte staklenke u pećnici. Napunite ih pekmezom, zatvorite i okrenite naopako dok se ne ohlade. 

Cijeli recept s točnim mjerama nalazi se ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.