Hrenovka u siru i tijestu pa pržena u ulju? Ljudi diljem svijeta ovo obožavaju

Foto: Mari Aim

U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? našli smo objavu s K-dogom, poznatim korejskim hot dogom koji je specifičan po tome što se hrenovka oblaže tijestom, nerijetko prije toga omota i topivim sirom, a zatim prži u dubokom ulju.

Ovaj popularni ulični snack bio je hit na Azijskom festivalu koji se prošlog ljeta održao u Zagrebu, a bio je dostupan i u klasičnom izdanju samo sa sirom. Više o tome možete saznati ovdje, no čini se kako ste se i vi zarazili ovim korejskim jelom pa sad K-dog pripremate i doma.

Članica naše grupe Mari Aim podijelila je fotografije izrade i konačnog rezultata, a i vi možete napraviti isto s uputama koje vam donosimo u nastavku.

Kako napraviti K-dog?

Trebat će vam:

  • 6 hrenovki, kobasica (kuhanih) ili duguljastih komada sira
  • 3 para drvenih štapića za ražnjiće
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • ulje za prženje granulirani

Za smjesu kojom se oblaže hrenovka:

  • 1 i 1/4 šalice glatkog brašna
  • 2 žlice šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 125 ml hladnog mlijeka
  • 1 jaje
@kroger Korean hotdogs are a game changer. 🌭 #kroger #koreanhotdog #kdog #aapimonth #easyrecipes #foodies @BasicSundayCooking ♬ original sound - Kroger

Na drvene štapiće nabodite hrenovke, kobasice ili mozzarellu, pa stavite u hladnjak dok radite smjesu za oblaganje. Za smjesu stavite brašno, šećer, sol i prašak za pecivo u veliku zdjelu, ulijte mlijeko i dodajte jaje. Umutite da nastane smjesa bez grudica. Tijesto bi trebalo biti vrlo gusto i ljepljivo.

U posudu u kojoj će se pržiti ulijte ulje, tako da bude dovoljno duboko da pokrije cijelu hrenovku nakon što se hrenovka stavi unutra. Svaku hrenovku/sir obložite smjesom, pa uvaljajte u krušne mrvice.

Na vruće ulje stavljajte po 2-3 hrenovke da se ne rashladi previše. Pržite nekoliko minuta sa svake strane, dok tijesto ne postane tamno zlatno smeđe i dok ne bude pečeno. Začinite majonezom ili kečapom. Mi preporučujemo sriracha mayo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.