Objavljen popis gradova s najboljom hranom, na prvom mjestu naši susjedi

Foto: Arcady / Shutterstock.com

NEKI putnici svoju destinaciju za odmor odabiru na temelju povijesnih znamenitosti, nekima je bitniji noćni život, no za većinu je ipak najuzbudljiviji dio svakog putovanja upravo hrana, od tržnica koje nude lokalne delicije do odličnih restorana i street foodova.

Upravo je te gurmanske putnike Time Out imao na umu kada je sastavio novi popis 20 svjetskih gradova u kojima se najbolje jede. Kako bi sastavio popis, Time Out je anketirao tisuće ljudi diljem svijeta, ispitujući ih o hrani u njihovim gradovima, s fokusom na kvalitetu i pristupačnost. 

U top 3 su Napulj, Johannesburg i Lima

Urednici Time Outa analizirali su rezultate i sastavili listu od 20 gradova. Tek se šest njih nalazi u Europi, a na prvom mjestu njihove liste je jedan koji se smjestio u susjednoj nam Italiji - Napulj, rodno mjesto pizze.

Pizza Margherita je, prema popisu Time Outa, jelo koje se ovdje mora probati, a napuljski ragù i slatka sfogliatella također dva jela koja ne smijete zaobići. Za putnike koji žele kušati autentičnu pizzu u Napulju, Time Out predlaže da odu u pizzeriju Santa Maradona, koja se nalazi u španjolskoj četvrti grada.

Na drugom mjestu Time Outove liste nalazi se južnoafrički grad Johannesburg, na trećem je mjestu glavni grad Perua, Lima, a u top 5 još se nalaze i Ho Chi Minh City i Peking. Cijeli popis od svih 20 gradova pronađite u nastavku.

Gradovi s najboljom hranom u 2024. godini

1. Napulj, Italija
2. Johannesburg, Južnoafrička Republika

3. Lima, Peru
4. Ho Chi Minh City, Vijetnam
5. Peking, Kina
6. Bangkok, Tajland
7. Kuala Lumpur, Malezija
8. Mumbai, Indija
9. Dubai, UAE
10. Portland, SAD

>> Mali priručnik za svjetske putnike: Koje su države i gradovi najbolji za fino jesti?

11. Liverpool, Ujedinjeno Kraljevstvo
12. Medellín, Kolumbija
13. Sevilla, Španjolska
14. Porto, Portugal
15. Marakeš, Maroko
16. Lyon, Francuska
17. Sydney, Australija
18. Montreal, Kanada
19. Osaka, Japan
20. Kopenhagen, Danska
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.