Onigiri kroasan novi je hit, spaja najbolje od japanske i francuske kuhinje

Foto: Instagram/Cafe W & Bakery

PRVO SU postojali kroasani, zatim je netko osmislio cronute i cruffine, hibride kroasana i donuta, odnosno muffina, no nije stalo ni na tome. Pisali smo vam o crookieju, hibridu kroasana i keksa, o croffleu, hibridu kroasana i vafla, a sada vam predstavljamo novi "križanac", onaj kroasana i onigirija.

Kakav je to onigiri kroasan?

Ovo je potpuno novi hibrid koji spaja slani japanski onigiri i kroasan, a zove se onioissant ili jednostavno onigiri kroasan. Onigiri su poznati japanski trokuti od riže koji dolaze u raznim okusima, pa tako i ovi kroasani izgledom podsjećaju na onigiri jer su također u obliku trokuta. Ipak, za razliku od klasičnih kroasana, onigiri kroasani su slani, a ne slatki.

@mikejchau #onioissant #cronigiri #onigiri #croissants #deepqueens ♬ Summer Too Hot - OJ The DJ

Prvi su put viđeni u pekari Le Levain u Singapuru, punjeni sicilijanskom kremom od pistacija, kiselim vrhnjem i mladim lukom te omotani tankom kriškom norija, zatim i u Vancouveru, s kremastim nadjevom od tunjevine i majoneze, a odnedavno su dostupni i u New Yorku, u pekarnici Cafe W Bakery & Desserts.

Ova je pekara specijalizirana za slastice koje spajaju azijsku i francusku kuhinju pa je onigiri kroasan sasvim logičan dodatak njihovom meniju. Trenutno u ponudi imaju dva okusa - onigiri kroasan s majonezom i ikrom te s krem sirom, vlascem i slaninom.

>> Suluda ideja ili? Spljošteni kroasani novi su hit na društvenim mrežama

Viralno pecivo

Ovo je pecivo u svibnju postalo viralno i posvuda je na TikToku, a može ga se probati i u Australiji - pekara Tenacious u Sydneyju u ponudi ima onigiri kroasane u tri okusa, prvi ima nadjev od plodova mora i povrća, drugi ima nadjev od tune i ljute majoneze, a treći ima nadjev od curry piletine.

@adrianwidjy Finally this is in Sydney! Been wanting this #onigiricroissant or #cronigiri since it went viral in Asia! They have 3 types and super popular so get them early if you want them! #PlacesInSydney #tenaciousbakehouse #koreanbakery #sydneybakery #pastry #croissant #darlinghurst ♬ Bam Yang Gang - BIBI
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.