UVIJEK smo u potrazi za kulinarskim trikovima koji će nam olakšati vrijeme provedeno u kuhinji, možda i jela koja kuhamo dovesti na novu razinu, a sada smo pronašli jedan takav koji će vam sigurno koristiti.
Riječ je o vrlo jednostavnom triku od svega tridesetak sekundi uz koji će vaša jela biti puno ukusnija, a podijelio ga je chef Gregory na TikToku. "Evo jednog trika za koji bi volio da sam ga znao prije", kaže on na početku videa, a evo o čemu se radi.
Začini u sebi imaju skrivene arome
Kako biste svojim jelima dali bolji okus, važno je začiniti ih, no važno je i na koji način te začine koristite, a ovaj chef tvrdi da su začini puno bolji ako ih se prije korištenja lagano preprži na tavici, a zatim samelje, jer začini u sebi imaju skrivene arome.
@cookingsmarter_withgsj Spice up your life! Ever wondered why proper Indian curries taste so good? One reason is because they grind and toast all their spices just before using them. #cookinghacks #cheftips #cookingwithspice #spices ♬ Flowers - Miley Cyrus
Za početak, on savjetuje da kupite začine u zrnu, a ne one mljevene, a zatim ih sami sameljete i lagano prepržite na vatri jednu do dvije minute kako bi otpustili aromu. Osim što će tada imati bolji okus, "prženi" začini bolje se ponašaju u receptima jer prženje pomaže u izvlačenju njihovih ulja.
Pržiti ih možete i prije nego što ih sameljete, samo što ćete ih u tom slučaju morati malo dulje pržiti, a pržene začine na kraju samo dodajte u jelo po želji i odmah ćete osjetiti razliku.