Ove se subote u Zagrebu jedu veganska jela, održava se 13. po redu sajam za vegane

Foto: FB/Prijatelji životinja

NA ZAGREBAČKI Europski trg dolazi 13. po redu VegeSajam, a održat će se ove subote, 8. lipnja, od 9 do 21 sat. Ove će godine sudjelovati najveći broj izlagača dosad, a predstavit će svoje biljne prehrambene proizvode i jela te kozmetiku koja ne sadrži životinjske sastojke i nije testirana na životinjama.

VegeSajam uvertira je festivalu održivog življenja ZeGeVege, koji započinje 6. rujna, a koji se također održava na zagrebačkom Europskom trgu. 

Bogata gastronomska ponuda

Restoranski dio VegeSajma iz godine u godinu privlači sve više vegana, a i ove će godine restorani nuditi nekoliko vrsta biljnih burgera, falafel, pad thai, prženu rižu s povrćem, variva, sokove za podizanje imuniteta i veganske kolače. 

Osim toga, posjetitelji će ove godine moći saznati i razliku između sladoleda i gelata i moći kušati više od 10 okusa gelata koji će, kao i sve ostalo na VegeSajmu, biti u potpunosti biljnog podrijetla.

Veganska hrana, navode organizatori Prijatelji životinja, nije samo etičan izbor, već i mnogo zdraviji izbor. Tako će na VegeSajmu svi imati priliku kušati razne veganske namirnice bogate vitaminima, mineralima i antioksidansima, a istodobno siromašne zasićenim mastima i kolesterolom. 

Veganska hrana dobra za okoliš

"Veganska hrana može unaprijediti naše zdravlje i povećati energiju. Ako ste skeptični, vrijeme je da otkrijete nevjerojatne mogućnosti koje veganska hrana nudi. Cijeli spektar namirnica i jela koja će se nuditi na VegeSajmu mogu zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane. Ohrabruje da vrlo malom promjenom izbora svatko od nas može napraviti veliki utjecaj na svoje zdravlje i ekologiju, ali i poštedjeti živote životinja", izjavila je Vlatka Balaš Cerjak iz udruge Prijatelji životinja.

Osim što će se posjetitelji uvjeriti koliko je veganska hrana raznovrsna i fina, uz razne promocije, popuste i degustacije, na VegeSajmu će biti i nekoliko edukativnih panoa i štandova udruga na kojima će moći saznati sve o tome kako odabir veganskih proizvoda i jela značajno utječe na smanjenje klimatskih promjena, potrošnje vode i drugih prirodnih resursa te zagađenja okoliša. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.