Petkom jedemo ribu, a ovih šest ribljih jela napravit ćete u tren oka

Foto: Shutterstock

IAKO je prava muka očistiti ju, ribu obožavamo jesti na sve načine, a danas donosimo nekoliko odličnih (i brzih) recepata za riblja jela. Jedno od njih pripremite za ručak ili večeru.

1. Pržene srdelice

Zajedno s inćunima i papalinama, srdela je najhranjivija mala plava riba. Priprema je brza i jednostavna, cijena joj je i dalje pristupačna, a ovdje pronađite recept za pržene srdelice.

2. Bijela riba s koricom od parmezana

Ova bijela riba s koricom od parmezana lagana je, pahuljasta i hrskava u isto vrijeme. Odlična je za lagani ručak, gotov za samo 30 minuta, a možete ju poslužiti uz svoju omiljenu salatu ili prilog. Ovdje je recept.

3. Fish and chips

Specijalitet koji je neizostavan na engleskim ulicama možete pripremiti i kod kuće, a recept je ovdje. Odaberite filete oslića ili bakalara, pripremite tijesto, ispržite i poslužite uz kriške limuna i omiljeni umak.

4. Skuša iz pećnice

Skuša je plava riba koju nutricionisti svrstavaju među najpoželjnije namirnice, a ovaj recept skuše pripremljene u pećnici odličan je prijedlog za obiteljski ručak.

5. Riblje polpete

Bilo da vam je ostalo kuhane ili pečene ribe ili ju pripremate svježu, od nje možete napraviti i ove ukusne riblje polpete koje ćete obožavati. Cijeli recept pronađite ovdje.

6. Orada na brzinu

Riba iz pećnice s dodatkom krumpira najveći je klasik, a za ovo će vam jelo biti potrebno desetak minuta, dok će ostatak odraditi pećnica. Recept je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.