Kada solite kajganu - prije ili poslije pečenja? Samo je jedan način ispravan

Foto: Shutterstock

NAJBOLJI način za započeti dan je porcijom ukusne kajgane, no unatoč jednostavnosti ovog brzog i jednostavnog doručka punog proteina, među kuharima traje rasprava o tome kada se jaja trebaju posoliti prilikom pripreme kajgane.

Neki misle da će dodavanje soli jajima prije pečenja razrijediti bjelanjke i rezultirati gumenom kajganom, drugi vjeruju da dodavanje soli prije kuhanja daje bolje začinjeno i ukusnije jelo, no što je od toga zapravo istina?

Kada soliti jaja - prije ili poslije pečenja?

Uvriježeno je mišljenje da se sol nikada ne dodaje sirovim jajima jer će natrij promijeniti teksturu i učiniti ih žilavim, no to zapravo i nije točno, a ako želite najukusniju kajganu, tada biste sol trebali dodati jajima dok ih mutite, prije pečenja.

@letskwoowk Reply to @blandsoy should I make this a new series? What do you think? #eggs #foodie ♬ original sound - KWOOWK with Kevin

Dodavanje soli u kajganu prije kuhanja djeluje sprječava da se proteini žumanjaka previše stisnu i izgube vlažnost pa kada dodate sol prije nego što jaja stavite peći, to rezultira mekanijom, pahuljastijom kajganom, punom okusa.

A koliko soli biste točno trebali dodati kajgani prije pečenja? Preporučujemo veliki prstohvat soli za dva jaja, no ako niste sigurni, bolje da posolite premalo, pa naknadno dodate još malo više soli.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.