Počeo je Pizza festival u Dubrovniku, traje do nedjelje

Foto: Marijan Marinović

U DUBROVNIKU je otvoren prvi Pizza festival. Traje do nedjelje, 15. listopada, a posjetiteljima donosi pizze, pizze i još malo pizze u bivšu tvornicu TUP u Gružu. No uz mnoštvo pizza, mogu se pojesti i sendviči. Iako ni blizu velik kao zagrebačko izdanje, ne sumnjamo da se na dubrovačkom Pizza festivalu može lijepo pojesti.

Foto: Marijan Marinović

Posebno uzbuđene zbog svog prvog gostovanja na prvom dubrovačkom Pizza festivalu svakako su domaće snage iz Župe dubrovačke, ekipa iz Piste & Pazze, koja sugerira da obavezno isprobate njihove panuozzo sendviče, svojevrsni miks sendviča i pizze.

Zazubice izaziva i dobro znana ekipa iz zadarskog Poma Food Boutiquea. Osim što konstantno rade na inovacijama, Pomine delicije su posebne jer sve umake i dodatke proizvode sami. Posjetiteljima preporučuju da kušaju Talijanku s pestom od bosiljka ili Istrijanku s pršutom i acetom od smokve.

Ljubitelji hrskave pizze s punijim rubom napokon su došli na svoje jer Institut za pizze priprema baš takvu, pri čemu najviše pažnje posvećuje tijestu i njegovoj fermentaciji. Naime, ono se fermentira 72 sata, što je izuzetno važno kako bi se moglo peći na visokoj temperaturi, ali i da bi se postiglo željene okuse i teksturu.

>> Recept za tijesto za pizzu kako ga pripremaju u Institutu za pizze

Foto: Marijan Marinović

Za vegane tu je Beg's Plant Based i njihova pizza Meet the Fig sa suhim smokvama.

Radno vrijeme festivala u petak je od 16 sati do ponoći, a subotu i nedjelju od podne do ponoći. Ulaz je besplatan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.