U DUBROVNIKU je otvoren prvi Pizza festival. Traje do nedjelje, 15. listopada, a posjetiteljima donosi pizze, pizze i još malo pizze u bivšu tvornicu TUP u Gružu. No uz mnoštvo pizza, mogu se pojesti i sendviči. Iako ni blizu velik kao zagrebačko izdanje, ne sumnjamo da se na dubrovačkom Pizza festivalu može lijepo pojesti.
Posebno uzbuđene zbog svog prvog gostovanja na prvom dubrovačkom Pizza festivalu svakako su domaće snage iz Župe dubrovačke, ekipa iz Piste & Pazze, koja sugerira da obavezno isprobate njihove panuozzo sendviče, svojevrsni miks sendviča i pizze.
Zazubice izaziva i dobro znana ekipa iz zadarskog Poma Food Boutiquea. Osim što konstantno rade na inovacijama, Pomine delicije su posebne jer sve umake i dodatke proizvode sami. Posjetiteljima preporučuju da kušaju Talijanku s pestom od bosiljka ili Istrijanku s pršutom i acetom od smokve.
Ljubitelji hrskave pizze s punijim rubom napokon su došli na svoje jer Institut za pizze priprema baš takvu, pri čemu najviše pažnje posvećuje tijestu i njegovoj fermentaciji. Naime, ono se fermentira 72 sata, što je izuzetno važno kako bi se moglo peći na visokoj temperaturi, ali i da bi se postiglo željene okuse i teksturu.
>> Recept za tijesto za pizzu kako ga pripremaju u Institutu za pizze
Za vegane tu je Beg's Plant Based i njihova pizza Meet the Fig sa suhim smokvama.
Radno vrijeme festivala u petak je od 16 sati do ponoći, a subotu i nedjelju od podne do ponoći. Ulaz je besplatan.