Prošetali smo Dolcem i Kvatrićem, evo koliko ćete morati izdvojiti za kilu vrganja

Foto: Hana Kajari/Index

OSIM prvih ovogodišnjih kestena, o kojima smo pisali jučer, na tržnice su se vratili i vrganji, a ni njihovom cijenom ljudi baš nisu oduševljeni. Prošetali smo dvjema najpoznatijim zagrebačkim tržnicama u potrazi za vrganjima, evo koliko koštaju na Kvatriću, a koliko na Dolcu.

>> Na tržnice su stigli prvi ovogodišnji kesteni, pogledajte cijenu

Od 16 do 20 eura za kilogram

Svježi vrganji na Kvatriću se prodaju na nekoliko štandova, a na većini cijena nije označena, pa smo morali pitati prodavače. Vrganji ovdje koštaju od 10 eura za mjericu do 16 eura za kilogram. 

Na Dolcu je puno veći izbor i cijene su uglavnom svugdje označene, uz par iznimaka. Cijena mjerice vrganja ovdje se kreće između 10 i 12 eura (to je otprilike pola kilograma). Najjeftiniji vrganji na Dolcu koštaju 8 eura za pola kile i 16 eura za kilogram, a na jednom ćete štandu za kilogram vrganja morati izdvojiti čak 20 eura.

Ni prošlih godina nije bilo ništa bolje

Ako cijene ovogodišnjih vrganja usporedimo s onima iz prošlih godina, vidjet ćemo da i nisu toliko poskupjeli - i prošle se godine kilogram vrganja prodavao za 20 eura. Ipak, 2022. godine, dok su još bile kune, bila je nešto bolja situacija. Na Kvatriću smo tada krajem rujna našli mlade vrganje za 60 kuna po mjerici od pola kile (otprilike 8 eura), što znači da je jedan kilogram koštao 120 kuna (otprilike 16 eura).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.