Radite li ih i vi? Jedni od najpopularnijih blagdanskih keksa, gotovi su u 20 minuta

Foto: Index Recepti

RASPUCANCI su popularni, dekorativni keksići poznati po karakterističnom izgledu - pukotinama koje se formiraju na površini tijekom pečenja. Osim što su vizualno privlačni, ovi keksići su mekani iznutra, a izvana imaju tanku, hrskavu koricu.

Najčešće se rade upravo ovakvi čokoladni, iako volimo i neke druge varijacije poput limuna ili pistacija.

<< Raspucanci s pistacijom

<< Limun raspucanci

Potrebni sastojci

Za keksiće pripremite sljedeće sastojke.

  • jaja
  • maslac
  • šećer
  • tamna čokolada
  • ekstrakt vanilije
  • glatko brašno
  • prašak za pecivo
  • sol

Za uvaljati keksiće pripremite: 

  • kristal šećer
  • šećer u prahu

Kako se pripremaju

Otopite maslac i čokoladu, a kad se smjesa prohladi, dodajte razmućena jaja i dobro izmiksajte. Dodajte šećer, pa postepeno dodajte i brašno. Smjesu ohladite u hladnjaku, pa potom oblikujte male kuglice. Prvo ih uvaljajte u kristal šećer pa u šećer u prahu. Kuglice razmaknite jednu od druge na limu za pečenje (širit će se) pa ih stavite kratko peći.

Detaljan recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.