Salate s gyozama novi su hit, znamo kako ih napraviti

Foto: Shutterstock

DRUŠTVENIM mrežama šire se hit recepti za salate s gyozama, omiljenim azijskim jelom koje je u osnovi punjena tjestenina na japanski način. Gyoze se prave od tankog tijesta, a mogu se puniti mesnim, vegetarijanskim ili veganskim mješavinama te se najčešće poslužuju uz umake, a sada smo pronašli recept za gyoze na salatu.

Recept ne može biti jednostavniji, a u glavnoj su ulozi upravo gyoze, koje mogu biti kupovne, a možete ih napraviti i kod kuće, i to po ovom provjerenom receptu (punjenje možete prilagoditi vlastitim preferencijama pa ih napuniti povrćem ili mesom). U nastavku pronađite cijeli recept.

Recept za salatu

Za salatu s gyozama trebat će vam:

  • smrznute gyoze (možete napraviti i domaće, recept je ovdje)
  • jedna četvrtina zelenog kupusa
  • jedna četvrtina crvenog kupusa
  • jedna veća mrkva
  • šaka prženog kikirikija

Kupus sitno narežite ili naribajte, a mrkvu narežite na štapiće i to sve dodajte u veliku zdjelu. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte malo ulja. Pržite gyoze dok ne porumene na dnu, oko 5 minuta. Dodajte malo vode i poklopite poklopcem pa kuhajte još nekoliko minuta.

Dok se gyoze peku, napravite preljev, za koji će vam trebati:

  • 2 žlice ulja
  • 4 žlice sojinog umaka
  • sok jedne limete
  • 1 žlica sjeckanog češnjaka
  • 1 žlica šećera ili meda
  • 1 žlica chilli pahuljica

Sve navedene sastojke za preljev pomiješajte u maloj posudi. Zatim se vratite na gyoze, a kada sva voda iz tave ispari, dodajte ih u zdjelu s kupusom. Prelijte ih preljevom i dodajte prženi kikiriki. Promiješajte i poslužite. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.