Sendviči su od najprostijeg obroka postali skup sport

Foto: Index

JOLIE PETITE Ljupke Gojić Mikić na zagrebačkoj Knežiji godinama je omiljeno mjesto za pijenje kave i uživanje u nekim od njihovih lijepih kolača u simpatičnom, pomalo romantičnom ambijentu. Prije tri godine uveli su i slana jela, pa su osim slastičarnice i svojevrsni brunch bistro.

Probali smo njihovog heroja

Jolie Petite Hero naziv je sendviča u semolina rolici s chutneyjem od cikle, jabuke i gorušice, glaziranom šunkom, rukolom i majonezom od pistacije, koja je tu ipak više zbog privlačne boje, ne toliko zbog okusa. Košta 6 eura, što je oko 45 kuna.

Pecivo je jako mekano i pjenasto iznutra, a izvana savršeno hrskavo. Cijelo punjenje je odlično složeno. Sa slatkastom šunkom i ciklom kao neobičnim iznenađenjem, ovo je divan, majušan sendvič. Jedina mana mu je cijena - zaista je skup.

>> Slastičarnica Jolie Petite predstavila novost u ponudi - vrlo neobičnu kremšnitu

Sendviči su postali must have

Čini se kako su sendviči sve popularniji iako su donedavno smatrani najprostijom hranom. Nedavno smo na Pizza Festivalu probali odlične Pomine, a prije tek koji tjedan odmah kod glavnog zagrebačkog trga otvorena je focacceria koja također nudi sendviče u raznim kombinacijama.

>> Cijeli Zagreb jede ove Pomine sendviče za 10 eura. Popričali smo s čovjekom koji ih radi

>> U centru Zagreba se otvorila focacceria, znamo što sve nude i koliko košta

Zagreb je već neko vrijeme lud za sendvičima iz Mangije, koji nas nisu oduševili baš toliko koliko smo očekivali, no svakako zaslužuju pažnju.

>> Jedan sendvič ovdje košta više od 10 eura i teži po pola kilograma, probali smo ih

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.