Svaki pravi Talijan će podivljati na lomljenje špageta, osim u jednoj situaciji

Foto: Unsplash

LOMLJENJE špageta jedno je veliko ne za svakog Talijana, no jedan je američko-talijanski chef iz New Yorka otkrio kako postoji jedna situacija kada to i sami Talijani rade.

Radi se o vrlo jednostavnom jelu naziva Pastina in Brodo, a u prijevodu to je sitna tjestenina ukuhana u juhi, za koju vam je potrebna vrlo sitna tjestenina, poput zvjezdica kakve imamo za kupiti i u Hrvatskoj, no u nedostatku istih, dopušteno je slomiti špagete na male komadiće, odnosno rezance.

Prvi je korak lomljenje špageta na pola, a zatim ih se stavi u čistu kuhinjsku krpu i usitni do kraja. To može pomoći i kad vam nestane rezanaca za juhu, a Talijani ovako pripremljenu ukuhanu sitnu tjesteninu poslužuju u juhi posipanoj s brdo parmezana.

@chefmarco_nyc Do italians break spaghetti? Yes sir, watch the video to find out why and when #pastina #spaghetti #cooking #food #italianfood ♬ Italian dance music style BGM(888630) - 2strings
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.