Tom Gretić otkrio što misli o kandidatima Hell's Kitchena

Foto: RTL

NA RTL-u uskoro s emitiranjem kreće Hell's Kitchen Hrvatska, popularni show u kojem se natječe 18 kandidata s iskustvom rada u kuhinji. Pred njima su različiti kulinarski zadaci, među kojima je i posluživanje večere u sljedovima za goste, baš kao u pravom restoranu.

>> Uskoro počinje hrvatski Hell's Kitchen, a ovako je sve krenulo davne 2005.

Kroz brojne izazove morat će pokazati brzinu, vještinu, znanje i maštovitost kako bi osvojili prednost u kuhanju ili bili spašeni od nominacija i eliminacija. Od pripreme autorskih jela i kopiranja onih zadanih do kuhanja večere u sljedovima za goste - nova iznenađenja u Hell's Kitchenu čekaju ih svaki dan.

>> Imamo prve fotografije studija u kojem se snima hrvatski Hell's Kitchen

Snimanje showa započelo je prošli tjedan, kandidati su već podijeljeni u timove i upoznali su svoje sous chefove, koji ih prate i nadgledaju, ali i glavnog chefa Toma Gretića, koji kroji njihovu sudbinu u showu. Prvi izazovi i posluživanje večere za goste već su iza njih. A kako ih je doživio chef Gretić?

"Teško je pričati o tome"

''Teško je pričati o tome, moji prvi dojmovi o kandidatima su ustvari samo prvi dojmovi... Treba malo više vremena da bi se procijenilo tko je kakav kuhar i tko je kakav kandidat. Drago mi je da su to ljudi s puno entuzijazma, došli su svi jako zagriženi za show i to će im svakako pomoći u daljnjim izazovima i večerama koje ih očekuju'', kaže chef i dodaje da ga veseli radna i jako pozitivna atmosfera na setu: ''Prvi dani snimanja su uvijek vrlo dinamični dok sve ne legne na svoje mjesto. Cijela ekipa je sjajna, svi se trude da to što bolje i efikasnije odradimo.''

Prvi savjet koji je udijelio natjecateljima govorio je o važnosti timskog rada, a kaže da će oni koji budu htjeli ''igrati sami'' imati problema u zadacima koji ih čekaju.

''Mi zapravo ovdje radimo kao prava kuhinja u restoranu. Bez timskog rada nijedan kuhar nije uspio napraviti nešto veće'', naglašava. A iako je oko njih čak 55 kamera, adrenalin i atmosfera kuhinje vrlo lako prevladaju pa se u studiju Hell's Kitchen Hrvatske sjecka, reže, miješa i poslužuje punom parom.

''Ovo je naš familijarni prostor, kuhinja, to smo mi, radimo to cijeli život. Tu se vrlo lako zaboravi da su tu kamere, da je to show, kad krene servis hrane u restoranu, preuzme te onaj 'kuhar iznutra' i sve ide, sve se može'', zaključuje Gretić.

A tko su kandidati koji su se odlučili na ovu kulinarsku avanturu, kako se snalaze u zadacima i izazovima te hoće li idila među njima potrajati ili će se ipak probuditi rivalstvo - otkrit ćemo uskoro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.