Tržnice su pune mahuna, breskvi, tikvica i borovnica. Evo kako se kreću cijene

Foto: Hana Kajari/Index

LJETO JE stiglo i na zagrebačku tržnicu Dolac, koja je prepuna ljetnog voća i povrća. Prošetali smo i provjerili koliko ćete ovog ljeta platiti tipične ljetne namirnice poput tikvica, mahuna, lubenica i breskvi.

Mahune do 6 eura

Od povrća na Dolcu ima najviše mahuna, čija je sezona upravo sada. Prodaju se i zelene i žute mahune, a cijene su im raznolike - na nekim smo štandovima pronašli kilogram mahuna za po 3 do 4 eura, a na drugima se njihova cijena penje do 5, a ponegdje i do 6 eura za kilogram.

Sezona je i tikvica, omiljenog ljetnog povrća koje obožavamo jesti na razne načine, a na Dolcu smo pronašli tikvice za 1 euro po kilogramu, dok se na drugim štandovima ta cijena penje i na 3 eura po kilogramu. Zadarska tikvica košta 2 eura po kilogramu, a pronašli smo i zadarsku papriku za 3 eura po kilogramu te rajčice po istoj cijeni.

Breskve i smokve 4 eura, borovnice i do 8 eura

Na Dolcu ipak prevladava voće - pronašli smo dinju za euro po komadu, zadarsku dinju za 3 eura po kilogramu, kao i marelice, čija se cijena kreće između 3 i 3.50 eura po kilogramu. Ljeto ne prolazi bez breskvi, koje koštaju 3 eura po kilogramu, a zadarska breskva košta 4 eura po kilogramu.

Na Dolac su stigle i prve smokve, prodaju se po cijeni od 4 eura po kilogramu, a tu je i omiljeno ljetno voće, lubenica, koja se na jednom štandu prodaje za 1.50 eura po kilogramu, a na drugom za 1 euro po komadu.

Borovnice se negdje prodaju za 8 eura po kilogramu ili 15 eura za 2 kilograma, negdje koštaju 2.50 eura, a negdje 3 ili čak 3.50 eura za mjericu od 500 g. Po mjerici se prodaju i maline i kupine - maline koštaju 3 eura, a kupine između 2 i 3 eura za mjericu od 500 g.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.