U potrazi ste za zdravijom verzijom kruha? Čitateljica je podijelila super recept

Foto: Julija Leskovar Markuš

KRUH, a posebno onaj bijeli, nije najzdravija namirnica na svijetu, i zato sve više ljudi bira one proteinske, sa sjemenkama, koji su puno zdraviji, a još su bolji ako ih napravite sami kod kuće. Tako je napravila i naša čitateljica Julija Leskovar Markuš, koja je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? i podijelila recept za svoj proteinski kruh.

"Savršen proteinski kruh. Ono što ovom kruhu daje punoću okusa i mirisa su razne sjemenke i neizostavna ogromna žlica pekmeza od šljive", napisala je autorica recepta i dodala da je ovaj kruh idealan za sve koji teže malo zdravijem načinu prehrane ili žele skinuti nakupljene kilograme. Evo kako ga pripremiti.

Potrebni sastojci

Priprema ovog kruha vrlo je jednostavna - samo trebate pomiješati sve sastojke, a trebat će vam:

  • mljevene zobene pahuljice
  • prašak za pecivo
  • jaja
  • maslinovo ulje
  • sol
  • posni sir
  • nezaslađeni pekmez od šljive
  • sjemenke po želji, za kruh i za posipati na kruh (suncokretove, bučine, lanene...)

Kako se priprema

Sjedinite prvo mokre, a zatim suhe sastojke, pa ih sve zajedno pomiješajte. Kalup obložite masnim papirom, smjesu stavite u kalup i pospite ju sjemenkama po želji.

Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 65 minuta na 180 stupnjeva. Nakon pečenja, izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi. Kruh će savršeno funkcionirati s raznim namazima, jajima, za doručak ili večeru, a recept s točnim mjerama je ovdje.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.