U Vižinadi se 14. kolovoza jedu kolači istarskih nona

Foto: Sebastijan Skoko

MANIFESTACIJA Slatka Istra u Vižinadi u ponedjeljak 14. kolovoza obilježava srebrnu obljetnicu - 25. izdanje Slatke Istre dočekat će vas s autohtonim slasticama, očuvanjem tradicije te bogatom popratnom ponudom i programom uz odličan koncert, kažu organizatori.

Slatka Istra poznato je i već tradicionalno događanje posvećeno starinskim istarskim kolačima i posebno za ovu manifestaciju njihovi čuvari tradicije, kako ih rado zovu, a radi se o domaćicama i domaćinima iz svih krajeva Istre, naprave slastice po receptima svojih nona - pandešpanj, pince, bucolaje, štrukolo ili povetice, fritule, cukerančiće, kroštule, briskve i paštine.

I tako kamenim uličicama Vižinade zamiriši slatka tradicija, pa 14. kolovoza dođite na Slatku Istru jer program starta u 18 sati izložbom tradicionalnih istarskih kolača u školskoj dvorani. Već od 19 sati u parku kod stare škole kreću izložba i degustacija vina, ulja i domaćih proizvoda s područja Vižinade.

U istom terminu ujedno se službeno otvara manifestacija Slatka Istra te će posjetitelji u kući Maraston uživo moći gledati kako se spravlja tradicionalni istarski kolač. Najbolji kolači Slatke Istre 2023. bit će proglašeni u 22 sata. A feštanje u Vižinadi nastavlja se i sljedećeg dana proslavom tradicionalne pučke fešte Svete Marije Vele.

Foto: Sebastijan Skoko
Foto: Sebastijan Skoko
Foto: Sebastijan Skoko
Foto: Sebastijan Skoko
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.