U Zagrebu ih u desetak dana posjeti po 150 tisuća ljudi, sad dolaze u Bjelovar

Foto: Burger Festival/Sandro Sklepić

OD 13. DO 16. lipnja 2024., u sklopu 28. Terezijane, Trg Eugena Kvaternika u Bjelovaru postat će pozornica i najpopularnijeg burger festivala u organizaciji kreativne agencije Kokoš ili jaje, ekipe strastvenih gurmana i event majstora koji stoje iza Fuliranja i Burger festivala u Zagrebu.

Doznali smo to na konferenciji za medije održanoj u utorak, 4. lipnja u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, gdje su organizatori Terezijane, Grad Bjelovar u suradnji s Centrom za cjeloživotno učenje i kulturu i Turističkom zajednicom Bilogora-Bjelovar te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, predstavili program najveće gradske manifestacije, čiji su temelji nastali na bjelovarskoj povijesti, a cilj joj je prikazati ono najbolje što Bjelovar nudi svojim sugrađanima i turistima koji ga posjećuju.

Kako bi svojim posjetiteljima, osim kulturnog i zabavnog, pružili i vrhunsko gastronomsko iskustvo tijekom četverodnevne manifestacije Terezijane, organizatori su ove godine za partnera odabrali upravo Burger festival kao najrelevantniji i najposjećeniji street food festival u regiji.

Naime, svake godine ga tijekom 11 dana održavanja u Zagrebu posjeti oko 150.000 ljudi, a dosad je već dobio svoja izdanja u Zadru, Puli i Varaždinu, a ove godine će se, osim u Bjelovaru, premijerno predstaviti i u Dubrovniku.

“Cilj nam je donijeti uspjeh zagrebačkog burger festivala u Bjelovar te kreirati novi gastro sadržaj u gradu tijekom legendarne Terezijane”, kažu chefovi koji u Bjelovar stižu u iznimno jakom sastavu.

Janković, Pažanin, Medak

Na prvom bjelovarskom izdanju Burger Festivala sa svojim kreacijama nastupit će Institut za burgere by Mate Janković, Chef’s Burger by Ivan Pažanin, Picnic, Good Food i Rougemarin, a od cuge Gingle Bells i Cocktail bar.

Govoreći o pripremama za Terezijanu, chefovi Janković i Pažanin na konferenciji za medije su iskazali iskreno uzbuđenje i radost zbog premijernog dolaska Burger festivala u Bjelovar te pozvali sve Bjelovarčane i posjetitelje Terezijane da se prepuste njihovim gurmanskim čarolijama kao i kreacijama chefa Marina Medaka iz Rougemarina, ali i da provjere zašto publika diljem Hrvatske jedva čeka susret s omiljenim Good Food burgerima, intrigantnih naziva Double Trouble, Avocado Chic(k) i King of BBQ, te koja je tajna zadarskih street food genijalaca iz Picnica.

Njihov Blackie burger, već poznat kao višegodišnji pobjednik zadarskog Adventa, oduševio je publiku i žirije na brojnim street food događanjima diljem Hrvatske, a prošle su godine burgerom s kozicama oduševili posjetitelje svih Burger festivala. Veliki šarmer, hedonist i ponajprije vrsni chef Ivan Pažanin poznat je po dalmatinskoj i mediteranskoj kuhinji, a 2020. godine odlučio se okušati i u street foodu kroz Chef's burger by Ivan Pažanin.

Očekivano, vrlo je brzo stekao vojsku obožavatelja i postao glavnim favoritom ovog popularnog festivala. Njegov burger "Crispy Kapula" na prvom je pulskom izdanju ponio laskavu titulu najboljeg hamburgera, a od Ivana doznajemo da za Bjelovarčane i posjetitelje Terezijane sprema i poneko iznenađenje. Kako je najavio na konferenciji, chef Mate Janković dolazi sa svojim provjerenim klasicima iz Instituta za burgere s kojim još od 2019. godine ne prestaje inspirirati burger scenu i razveseljavati sve ljubitelje ovog jela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.