Vlasnica zagrebačke Korice dala nam je recept za njihove hit cimet rolice

Foto: Hana Kajari

NEKI dan razgovarali smo s vlasnicom zagrebačke zanatske pekarnice Korica - članak možete pročitati ovdje, a tijekom razgovora ispričala nam je i što sve pripremaju za ovu sezonu. 

Najavila je da i ove sezone vraćaju neke od standardnih sezonskih favorita, poput pite od bundeve, te da im je sad fokus na usavršavanju i ponovnom oživljavanju nekih klasika koji su se svidjeli kupcima. Tako će se u prodaji opet naći popularne cimet rolice, za koje nam je ovom prilikom i dala recept prilagođen izradi kod kuće. 

Potrebni sastojci

Za tijesto će vam biti potrebno: 

  • kvalitetno brašno za dizana tijesta
  • suhi kvasac
  • svježe mlijeko
  • maslac
  • kristal šećer
  • jaja

Za punjenje: 

  • smeđi šećer
  • brašno
  • mljeveni cimet
  • ohlađeni maslac

Za glazuru: 

  • šećer u prahu
  • svježe mlijeko

Kako se pripremaju

Počnite pripremati tijesto tako da umiješate sve sastojke i mijesite dok ne postane glatko. Ostavite da se diže oko 90 minuta. Zatim razvaljajte tijesto, posipajte punjenje, zarolajte i narežite na šnite. Rolice ostavite da se dižu još sat vremena, a možete ih ostaviti i preko noći u hladnjaku.

Pecite ih dvadesetak minuta na 180 stupnjeva. Za to vrijeme pripremite glazuru - pomiješajte šećer u prahu s mlijekom i prelijte preko rolica neposredno prije serviranja, dok su još tople. Tako će rolice biti kremaste i najsočnije. 

Pripremite kod kuće ovu nezaobilaznu jesensku slasticu, a cijeli recept pronađite ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.