SREDINOM srpnja pisali smo o skorom otvorenju ćevabdžinice Chevap by Duje Pisac u Zagrebu, a ona je 25. srpnja i službeno otvorena u sklopu trgovačkog centra City Center One West.
>> U Zagrebu se otvara ćevabdžinica za čije ćevape kažu da su bolji od onih sarajevskih
Osim ove nove zagrebačke lokacije, Chevap by Duje Pisac posluje i na lokacijama u splitskom Jokeru i City Centeru One, u Omišu, Sinju, Hvaru i Stari Gradu te Podstrani, a uskoro se šire i van granica.
Otvaraju i prvi lokal van granica
Naime, Duje Pisac je potvrdio da se već 1. rujna šire izvan granica Hrvatske i otvaraju Chevap u Ljubljani, a u planu su i franšize po ostalim zemljama.
Cijene jela u Zagrebu kreću se od 5.50 eura za peticu u somunu do 11 eura za ćevape u somunu u umaku od kajmaka. U ponudi imaju u burgere od čistog junećeg mesa težine od 200 grama, odležanog 21 dan, u brioche pecivu, a oni su nešto skuplji i koštaju 11.50, odnosno 12.50 eura.
Recept za ćevape ne bi podijelio ni za 200 tisuća eura
Kako smo ranije pisali, Pisac je recepturu za ćevape razvijao punih sedam godina i ima posebnu proceduru u pripremi smjese, pečenju i posluživanju, a njegovi ćevapi u Splitu slove za najbolje. Za svoje ćevape kaže da su steak od mljevenog mesa, a recept, rekao je jednom prilikom, ne bi podijelio ni za 200 tisuća eura.
Meso za Chevap dolazi iz Slavonije, a nešto nabavljaju i od braće Maturanec, koji imaju farmu blizu Karlovca te rade isključivo s junetinom. Osim toga, somun nabavljaju iz Vakufa, kajmak iz Travnika, a ajvar iz Makedonije.