Zagreb uskoro dobiva ekološku tržnicu

Foto: Hana Kajari/Index

ZAGREBAČKI holding, podružnica Tržnice Zagreb u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje i Upravnim odjelom za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, pokreće u četvrtak 6. lipnja ekološku tržnicu na Jarunskoj tržnici, izvijestili su u ponedjeljak iz Grada.

Na ekološkoj tržnici sudjelovat će isključivo domaći proizvođači prehrambenih proizvoda s ekološkim certifikatom i oni u prijelaznom razdoblju za ekološku proizvodnju.

Ekološka tržnica će raditi svakoga četvrtka od 6. lipnja do 11. srpnja u vremenu od 16:00 do 20:00 na otvorenom dijelu na istočnoj plohi Tržnice Jarun, Pakoštanska 5. U planu je da Ekološka tržnica nastavi s radom i u jesenskom periodu.

Tim projektom organizatori žele omogućiti potrošačima da na jednom mjestu kontinuirano mogu nabavljati svježe i prerađene domaće ekološke proizvode kao što su voće, povrće, sokovi, džemovi, pčelinji proizvodi itd., a proizvođačima ekoloških proizvoda da nađu stabilno tržište. Iz Grada su pozvali građane da posjete ekološku tržnicu i opskrbe se direktno od proizvođača najkvalitetnijim ekološkim proizvodima iz Zagreba i okolice.

U četvrtak 6. lipnja 2024. od 16 sati obilježit će se početak rada ekološke tržnice i predstaviti 20-ak ekoloških proizvođača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.