Zagrebačka trgovina Pekinška patka preselila u veći prostor, evo što sve nude

Foto: Hana Kajari

PEKINŠKA patka, internacionalni minimarket, odnosno zagrebačka trgovina egzotičnih namirnica, nedavno je preselila sa stare lokacije u Vlaškoj 78, na novu, obližnju lokaciju u Vlaškoj 79. 

Preselili iz prolaza u veći prostor na ulici

Godinama su bili smješteni u malom prostoru u prolazu Vlaške ulice, a prošle su godine preko puta svoje trgovine, unutar istog prolaza, otvorili i Kill Candy, bubble tea shop u kojemu smo često mogli vidjeti redove kupaca koji čekaju na svoj popularni napitak. 

Oba lokala su preselila, a sada su smještena jedan do drugog u vanjskim, uličnim lokalima novije zgrade. Iako su, sudeći po kupcima koji su u stari prolaz ciljano dolazili k njima, bili dobro posjećeni, nova lokacija na samoj ulici će im sigurno ići na ruku. 

Novi lokal prilično je veći od starog, a proizvodi su uredno posloženi i sortirani te se bez žurbe i gužvanja s drugim kupcima mogu razgledati i birati. Radno vrijeme oba lokala je od ponedjeljka do petka od 10 do 19, dok subotom rade od 10 do 15 sati.

Mogu se nabaviti azijski, turski, afrički i meksički proizvodi

Ova je trgovina jedna od rijetkih sa širokom ponudom proizvoda koji dolaze iz cijelog svijeta, a osim azijskih nude i turske, meksičke i afričke proizvode. U slučaju da ste ljubitelj kućnog isprobavanja egzotičnih jela, u ovom ćete dućanu pronaći sve one sastojke koje je teško ili nemoguće pronaći u standardnim trgovinama.

U ponudi, primjerice, imaju različite umake poput Worcestershire umaka ili srirache, dulce de leche, razne vrste tjestenina, riže, brašna, začina, kave i čajeva, smrznutog mesa, ribe i povrća, a i široku ponudu egzotičnih slatkiša. 

Na svojoj su stranici izdvojili i trenutno najpopularnije proizvode - sushi nori, instant rezance s kimchijem, ramen s piletinom, crne kineske gljive i krekere od kozica. 

Ako vam, pak, više odgovara naručiti proizvode online, i to možete učiniti putem njihovog web-shopa, a naručiti možete sve osim smrznutih proizvoda. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.