Grad Našice provodi besplatnu kastraciju i sterilizaciju mačaka

Foto: Pixabay

NAKON dugogodišnjeg problema s mačkama, Grad Našice pokrenuo je kampanju besplatne kastracije i sterilizacije mačaka, a to uključuje i mačke lutalice i mačke koje imaju vlasnike. 

"Pravo na besplatnu kastraciju mačaka imat će svi vlasnici s područja grada i prigradskih naselja. Grad će kastraciju financirati u punom iznosu, a vlasnik mačke ili član udruge za zaštitu životinja koji će uzeti lutalicu će, nakon kastracije koju će sam platiti u odabranoj veterinarskoj ambulanti, s preslikom osobne iskaznice i računom koji mora sadržavati specifikaciju izvršene usluge te ime i prezime vlasnika, doći u gradsku upravu gdje će mu se, nakon popunjavanja zahtjeva, refundirati iznos", poručuju iz Grada.

"Račun ne smije biti stariji od 25. lipnja 2024. godine, a obrazac zahtjeva je dostupan na Internet stranici Grada Našica ili u prostorijama Grada Našica", dodaju.

Kastracijom se sprječava širenje bolesti

Kastracija mačaka ima brojne prednosti, i za ljude i za životinje. Prvenstveno, kastracijom se smanjuje širenje raznih bolesti, od mačjeg AIDS-a i leukemije, koji se šire među mačjom populacijom, do toksoplazmoze i parazitskih infekcija koje mogu prijeći i na ljude.

Grad Našice će ovaj i sljedeći tjedan dijeliti letke s dodatnim informacijama u gradu i prigradskim naseljima.

S obzirom na dugogodišnji problem s mačkama, prije svega lutalicama, Grad Našice krenuo je u kampanju besplatne...

Posted by Grad Našice on Thursday, June 27, 2024

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.