Izložba konja u Sunju dovodi prekrasne autohtone hrvatske pasmine

Foto: Borna jaksic/PIXSELL

PRESTIŽNA manifestacija, 28. Državna konjogojska izložba, i ove će godine posjetitelje počastiti predstavljanjem autohtonih hrvatskih konja. Hrvatski posavac, lipicanac, međimurski konj i hrvatski hladnokrvnjak četiri su autohtone pasmine koje ćete moći upoznati na izložbi. Naime, izložba će se održati u Sunji, u Sisačko-moslavačkoj županiji, na prostoru Sajmišta od 13. do 14. srpnja. Posjetitelji će imati priliku upoznati ove plemenite pasmine hrvatskih konja, i to potpuno besplatno.

Sama izložba konja bit će popraćena programom Udruge "Lipicanske barokne raskoši", koja će posjetiteljima omogućiti doživljaj tradicionalnih konjičkih vještina. Otkrivanje autentične kulturne baštine, dobra atmosfera i puno zabave zagarantirani su. Nastupat će i komičar Željko Pervan te hrvatski tamburaši Gazde, uz čiju će glazbu posjetitelji moći i zaplesati.

Budući da se radi o manifestaciji koja se održava za vikend, ovo je idealna prilika za obitelji s djecom koji su željni edukativnih izleta u prirodi. Sunja je okružena prekrasnim brežuljcima, kroz nju protječe rijeka istog imena, a na njoj su posebno zanimljivi očuvani drveni mlinovi.

U središtu manifestacije su naravno autohtone hrvatske pasmine konja pa će posjetitelji moći uživati u njihovoj ljepoti i gracioznosti. Osim toga, imat će prilike svjedočiti različitim disciplinama kao što su preponsko jahanje, maratonsko jahanje, vuča kola i sama dresura konja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.