Kujica korgija naučila je znakovni jezik. Pogledajte kako komunicira s vlasnikom

KUJICA Eowyn naučila je znakovni jezik. Naime, supruga njezinog vlasnika Dereka je gluha i sporazumijeva se isključivo znakovnim jezikom. Nakon što se doselila u njihov zajednički dom, Eowyn je promatrala interakciju svog vlasnika i njegove partnerice te vrlo brzo naučila kako izgledaju znakovi koji predstavljaju loptu, večeru i još neke riječi koje se često odnose na nju.

Derek je objasnio da moraju pratiti što pokazuju i uvijek gledati promatra li ih Eowyn, jer će odmah reagirati lajanjem ako se spomene neka riječ koja bi se mogla odnositi na nju. Demonstrirao je njezino razumijevanje znakovnog jezika pokazavši znakove koji označavaju riječi "večera" i "lopta".

Eowyn je podigla uši i počela veselo lajati, a onda i skakati oko vlasnika. Nakon što ju je smirio, napomenuo je da ponekad reagira na ove znakove čak i kada se ne obraćaju direktno njoj, što zatim rezultira glasnim lajanjem u različitim situacijama.

"Dakle, vaš pas govori tri jezika" i "Volim što psi prisluškuju na sve moguće načine", komentari su ispod videa. Jedan profesionalni trener pasa komentirao je snimku i napomenuo da ovakvo ponašanje zapravo uopće nije čudno jer psi jedni s drugima komuniciraju gotovo isključivo putem govora tijela.

"Psi puno brže uče naredbe povezane s vašim govorom tijela od onih koje se baziraju samo na verbalnim znakovima", pojasnio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.