Ray Davies: Ne znam hoće li Kinksi na turneju iduće godine

Foto: Wikipedia

RAY DAVIES, frontman engleskog rock sastava The Kinks, rekao je u intervjuu za Rolling Stone da ne zna hoće li grupa ići na turneju iduće godine te da će o tome morati popričati s bratom, gitaristom Daveom.

Istaknuo je da radi na studijskom albumu pjesama iz njegove knjige "Americana" te najavio da će ići na mini solo turneju.

Njegov brat Dave izjavio je da ne želi ići na turneju s Kinksima koja će biti show o Rayu Daviesu, s mlađim bratom u kutu.

"Ne razumijem o čemu se ovdje radi. Ako nastupamo kao Kinksi, onda smo Kinksi. Ray stoji desno na pozornici, a Dave na lijevoj strani pozornice. Gledajte, moj brat je veoma inteligentan. Dobro piše. Napravili smo nekoliko demo snimki prošli Božić. Došao me vidjeti i odsvirao mi nekoliko novih pjesama", kazao je Ray.

Što se tiče mogućnosti daljnje aktivnosti Kinksa, rekao je da je tijekom godina radio na nekoliko novih pjesama s bubnjarom Mickom Averyjem.

Komentirao je i rivalstvo između Micka i Davea. "Ti momci se svađaju već 50 godina.....Ne radim za UN. Ja sam samo glazbenik. Bio sam na piću s Mickom prošli tjedan i pitao ga što im se dogodilo. Dijelili su kuću 1960-ih. Mislim da su se tamo neke stvari dogodile koje su stvorile to rivalstvo".

Kinkse su osnovali braća Ray i Dave Davies 1964. u sjevernom londonskom predgrađu, a smatraju se jednim od najutjecajnijih sastava "britanske invazije". Poznati su po pjesmama You Really Got Me, All Day & All Of The Night, Sunny Afternoon, Victoria, Lola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.