MasterChef: Ivana se spasila od stres-testa, oduševila žiri jelom Losos u bojama

Foto: Press

U novom MasterChef izazovu briljirala je Ivana Božac, čije je jelo Losos u bojama osvojilo zlatnu karticu imuniteta. Svojom tehnikom i savršenom ravnotežom okusa oduševila je žiri, čime se spasila od stres testa i osigurala siguran prolaz u sljedeći krug.

Natjecatelji su kuhali specijalitete iz triju različitih kuhinja, a pobjednica prethodnog izazova, Sanja, imala je ključnu ulogu u dodjeli namirnica. Iako je bilo neočekivanih preokreta, Ivana je zasluženo zasjala u ovom izazovu.

Sanja je odlučivala tko će kuhati s kojim namirnicama

Zahvaljujući osvojenoj prednosti, Sanja je odlučivala tko će kuhati s kojim namirnicama. Ovisno o izboru koji im je dodijelila, natjecatelji su kuhali specijalitete iz ukrajinske, norveške i makedonske kuhinje. Pet natjecatelja suočilo se s norveškim specijalitetima, šestero s ukrajinskim, a šestero s makedonskim.

"Očekivala sam dalje destinacije. Nisam očekivala ove države, više neke za godišnji odmor“, komentirala je Sanja kad je vidjela što se nudi ispod zvona.

Zlatnu karticu imuniteta osvojila je Ivana

Na kraju, zlatna kartica imuniteta, koja donosi sigurnost od ispadanja, otišla je u ruke Ivane za njezino impresivno jelo Losos u bojama, koje je osvojilo srca sudaca. Mario je pohvalio tehniku: "Jako lijepo jelo, odlične tehnike, mekana palenta, holandez odličan.“

Stjepan je dodatno pohvalio njezin losos: "Ovo je najbolji losos kojeg sam pojeo u životu. Lijepo balansirano sa svježinom na tanjuru.“ Elva je radila ukrajinsko jelo Varenike, koje je također dobilo pozitivne komentare, a Mario je rekao "Korektno jelo, jeo bih ga ponovno.“ Sanja je dobila pohvale za okuse svog jela, ali je vizualni aspekt ostao u sjeni.

Žiri je na kraju prozvao i autore najlošijih jela koji će ići u stres test, a to su Moris, Irina, Tin, Ljiljana, Josip i Anamaria.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.