Južnokorejski grad spaja građane, nudi novac onima koji uđu u vezu i vjenčaju se

Foto: Shutterstock

Južnokorejski gradski okrug pronašao je novi način u borbi s opadanjem nataliteta u zemlji nudeći svojim građanima novčane nagrade za započinjanje veza i osnivanje obitelji. Okružni ured Saha-gu u Busanu planira organizirati događaj za upoznavanje u listopadu i nudi milijun vona (oko 680 eura) ljudima koji započnu vezu na tom događaju, piše Korean Times.

"Cilj ovog projekta je da se suočimo s demografskom krizom usred niske stope nataliteta u Južnoj Koreji stvaranjem multikulturalne zajednice u budućnosti", izjavio je načelnik okruga Lee Gap-jun. Okrug će organizirati spojeve naslijepo za "nevjenčane Korejce" u dobi između 23 i 43 godine koji žive ili rade u tom području.

Ovo nije prvi pokušaj

Ako par ostane zajedno, odluči se vjenčati i upozna partnera s obitelji, dobit će dodatnih 1345 eura. Ove mjere nisu prvi pokušaj da se poveća natalitet u zemlji. Mnoge tvrtke nude nagrade zaposlenicima koji odluče osnovati obitelj. Primjerice, građevinski gigant Booyoung Group nudi svojim radnicima 75.000 dolara za svaku bebu koju dobiju, piše Newsweek.

Sveučilišni profesor sociologije Jung Jae-hoon rekao je za Reuters da Južnokorejci sada radije troše novac na sebe nego na osnivanje obitelji. Također, Južnokorejci su među prvima u svijetu po trošenju na luksuznu robu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.