Krajem kolovoza održat će se jazz festival na Lopudu, evo tko nastupa

Foto: Profimedia

Na drugom izdanju Ponta Lopud Jazz festivala, koji će se održati na Lopudu od 29. do 31. kolovoza, nastupit će tri umjetnice koje talentom i strašću obogaćuju svijet jazza - Linda May Han Oh & The Glass Hours, Nicole Zuraitis Kvartet i Thana Alexa feat. Antonio Sánchez i Michael League.

Radi se o impresivnoj grupi međunarodno priznatih umjetnika koji će boraviti na otoku kao izvođači i mentori tijekom festivala, najavljuje organizator.

Dobitnica Grammyja, basistica i skladateljica Linda May Han Oh nastupila je na 30. obljetnici Jazz.hr festivala, koji se održao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2020. Iste je godine treći put zaredom bila na vrhu liste Međunarodne udruge jazz novinara u kategoriji basista. Kao izvanredna profesorica na Berklee College of Music i članica Instituta za jazz i rodnu ravnopravnost, Linda je objavila pet albuma hvaljenih od kritike.

Festival će trajati od 29. do 31. kolovoza

Nicole Zuraitis je jazz pjevačica, kantautorica, pijanistica i aranžerka iz New Yorka, koja je osvojila svijet glazbe ove godine te dobila Grammy za najbolji jazz vokalni album, How Love Begins. Kao pobjednica prestižnog natjecanja American Traditions Vocal Competition 2021. godine, Nicole je poznata po svojoj izvanrednoj izražajnosti i originalnoj glazbi.

Thana Alexa je suosnivačica i umjetnička direktorica Ponta Lopud Jazz festivala u Hrvatskoj, koji nastoji povezati bogatstvo glazbenog talenta s Balkana s nekima od najpoznatijih jazz umjetnika iz cijelog svijeta. Jedna od Alexinih najvažnijih i kontinuiranih suradnji je ona s njezinim suprugom, četverostrukim dobitnikom Grammyja, Antoniom Sanchezom. Zajedno su snimili više od šest albuma s vlastitim sastavima, kao i projekte drugih umjetnika.

Ulaz na jazz koncerte besplatan je za sve posjetitelje, a za vrijeme festivala, od 29. do 31. kolovoza, za publiku iz Dubrovnika organiziran je besplatan transfer brodom Argosy, koji svakog dana polazi iz luke Gruž (preko puta Place), a s Lopuda ispred hotela Lafodia.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.