MasterChef: Kaos u zelenom timu rezultirao odlaskom u nominacije, Irina zaplakala

Foto: Press

TIMSKI izazov odvio se na atraktivnoj lokaciji, u Starom gradu Dubovac, gdje je kandidatima zadatak bio pripremiti srednjovjekovnu gozbu. Iako je lokacija bila čarobna, zadatak je bio sve samo ne lagan – natjecatelji su trebali pripremiti impresivan meni dostojan plemića iz srednjeg vijeka. 

Kandidati su bili podijeljeni u tri tima – zeleni pod vodstvom Ljiljane, plavi s Eni na čelu i crveni koje je predvodio Gano.  

Problemi u zelenom timu 

Ljiljana se odmah suočila s izazovima, a jedan od ključnih trenutaka dogodio se prilikom nabavke namirnica. Naime, u ograničenom vremenu i kaosu koji je nastao kad su voditelji timova uzimali što veći broj namirnica za svoj tim, Ljiljana je opet imala poteškoća s maksimalnim iskorištavanjem vremena koje je imala na raspolaganju. To je bio početak problema za njezin tim.  

Kako se kuhanje nastavilo, sukobi unutar zelenog tima postajali su sve izraženiji, osobito jer je Ljiljana iz dućana donijela namirnice koje se nisu svidjele članovima tima, a Elva je zaključila: "Nema ničeg zelenog, ničeg svježeg, ničeg u boji."

Dok su se plavi i crveni tim činili složni u tome što rade, zeleni u nekim situacijama nisu uspjeli ozbiljno shvatiti svoju voditeljicu tima. Kad je Zara pozvana da pripremi desert, shvatila je da za radnom jedinicom nema čistog posuđa.  

"Ima puno posla oko deserta. Zašto se spuštam dolje ako nemaš oslobođeno ono što trebam za kuhanje, a trebam kuhati", komentirala je. Nakon što je pripremila tijesto za desert, nije ga imala gdje staviti peći jer su sve pozicije štednjaka i pećnice bile zauzete. Na kraju se Elva spustila i pokušala spasiti jelo.  

"Trebala sam se pobuniti za neke stvari u početku", rekla je Elva, aludirajući na to da Ljiljana nije trebala biti voditeljica zelenog tima. "Elva ima tendenciju da preuzme sve na sebe. Time sebi radi loše, a na kraju i nama", komentirala je Zara.  

Crveni tim najbolje se snašao, plavi tim dobio pohvale 

U završnici, kad je došlo vrijeme da timovi predstave svoja jela, crveni i plavi timovi su briljirali, dok su zeleni imali poteškoće s prezentacijom svojih jela. "Stol nam je izgledao oskudno, a takva je bila i prezentacija", zaključila je Elva. 

Irina zaplakala 

Dok su crveni tim i njihov vođa Gano uživali u zasluženim pohvalama, plavi su također bili zadovoljni svojim uspjehom. "Plavi tim, odradili ste jako, jako dobar posao", pohvalio ih je Stjepan. Nažalost, zeleni tim nije dobio slične pohvale.  

"Bio je mini kaos u timu. Imam osjećaj kao da niste tim, da se povremeno raspadate u dijelove", komentirao je mentor Goran.  

Irina, jedna od članica zelenog tima, zaplakala je i izjavila: "Mislim da stvarno nismo funkcionirali kao tim, da je svatko dao svoje ideje, ali nismo konkretizirali tko će što radit." Stoga članovi zelenog tima odlaze u nominacije, a oni koji budu odabrani u stres test, novim kulinarskim zadatkom jela morat će dokazati da zaslužuju ostati u MasterChefu.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.