Menadžer Riblje čorbe nakon Borine smrti: Probudile su me najgore vijesti

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Nakon smrti pjevača Bore Čorbe oglasio se i njegov menadžer. "Probudile su me najgore vijesti. Situacija je bila teška, ali nadali smo se", rekao je menadžer Riblje čorbe Bane Obradović za Kurir.

Pjevač je umro u 72. godini nakon što je bio hospitaliziran zbog upale pluća. Najprije je završio u bolnici u Ljubljani zbog jake upale pluća, a onda mu se pogoršalo stanje te je stavljen na respirator. Grupa je ranije otkazala sve nastupe zbog njegovog zdravstvenog stanja.

"Poštovani prijatelji, s tugom i žalošću obavještavamo vas da nas je napustio naš prijatelj i brat, Borisav Bora Đorđević. Počivaj u miru dragi naš Boki", stoji u Facebook objavi Riblje čorbe.

Oglasio se i predsjednik Vučić

Predsjednik Aleksandar Vučić na svom se Instagramu oprostio od preminulog pjevača. "Otišao je velikan, otišao je naš Bora. Zadužio nas je svojom pjesmom i ogromnom ljubavlju prema Srbiji. Neka mu je vječna slava i Bog da mu dušu prosti. Svanuo je dan iznad crkve Svetog Marka, i tako će biti i u desetljećima koja dolaze", napisao je Vučić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.