Objavljen uzrok smrti Sinead O'Connor godinu dana nakon što je umrla

Foto: EPA

Napokon je otkriven uzrok smrti Sinead O'Connor, točno godinu dana otkako je irska pjevačica pronađena mrtva u svojem stanu u Londonu. Irish Independent piše da je pjevačica umrla od kombinacije kronične opstruktivne plućne bolesti i astme.

Sinead se također borila s infekcijom dišnog trakta u trenutku smrti. Uzrok smrti službeno je ovaj tjedan u Lambethu u Londonu prijavio njezin suprug John Reynolds.

Detektivi su njezinu iznenadnu smrt smatrali sumnjivom, zbog čega je napravljena autopsija i obdukcija. Prije šest mjeseci mrtvozornik je objavio da je umrla prirodnom smrću, a tek sada je otkriven točan uzrok.

Podsjećamo, Sinead je krajem srpnja prošle godine pronađena u svojem stanu u Londonu. 

"Policija je pozvana u 11:18 u srijedu, 26. srpnja, zbog dojave o ženi koja ne daje znakove života na adresi stanovanja u području SE24. Policajci su došli. 56-godišnja žena je proglašena mrtvom na mjestu događaja", objavila je tada policija u priopćenju. 

Tijekom karijere izdala je deset albuma

Sinead je postala svjetska zvijezda 1990. svojom legendarnom obradom Princeove pjesme Nothing Compares 2 U. Uz ovu pjesmu je stvorila i druge hitove poput This Is The Day, Thank You For Hearing Me, This is a Rebel Song i brojne druge. Tijekom svoje karijere je izdala 10 studijskih albuma.

%%

Sinead je rođena u Dublinu 1966. godine u problematičnoj obitelji. Bila je jedno od petero djece Jacka i Marie O'Connor, koji su prekinuli kada je pjevačici bilo samo osam godina. Glazbenica je kasnije tvrdila da ju je majka u djetinjstvu zlostavljala. Godine 2018. prešla je na islam i izjavila da je ta religija "svjetlo njezinog života". 

"Želim ponosno objaviti da sam postala muslimanka. Bio je to prirodni zaključak mojeg inteligentnog teološkog putovanja. Sve svete knjige vode prema islamu. Imat ću i novo ime. Zvat ću se Shuhada", govorila je tada glazbenica koja je još 1992. javno istupala protiv Vatikana, kada je u emisiji Saturday Night Live pokidala sliku pape Ivana Pavla II.

Bila je i politička aktivistica, a njezini stavovi o religiji, ženskim pravima, ratu i zlostavljanju djece često su izazivali kontroverze u Irskoj i svijetu. Tijekom karijere O'Connor je surađivala s mnogim glazbenicima te sudjelovala na brojnim dobrotvornim koncertima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.