Prijatelj Amy Winehouse o njihovom posljednjem razgovoru: Rekla mi je da me voli

Foto: EPA

Basist i bliski prijatelj Amy Winehouse Dale Davis, nakon njezine smrti nastoji održati sjećanje na nju živim kroz bend The Amy Winehouse. Nedavno je otkrio da je bio jedna od posljednjih osoba s kojima je pjevačica razgovarala neposredno prije smrti. Prisjetio se i kako je saznao za tužnu vijest. 

"Razgovarao sam s njom tri sata prije nego što je preminula. Nazvala me u 23:30 i razgovarali smo otprilike 15 minuta. Rekao sam joj da ću doći sutra da je vidim, a ona je rekla: 'U redu', a ja sam rekao: 'Volim te.' Ona je također odgovorila: 'Volim te' i spustila slušalicu. To je bilo zadnje što sam čuo od nje", prisjetio se. 

"Jako sam se uzrujao"

Ispričao je da je sljedeće jutro dobio brojne poruke i nije znao što se događa. "U tom trenutku nisam razumio što je bilo. Jako sam se uzrujao. Glazbeni direktor je tada došao i rekao da je Amy preminula. Saznali su za tu informaciju pola sata prije nego što su mi rekli, a ja sam se samo srušio na stolicu i rekao da sam je trebao vidjeti večeras", ispričao je.

Opisao je to kao jedan od najtežih dana u životu. Rekao je da na neki način ona još uvijek živi zbog koncerata koje bend održava. Dale je rekao i da vjeruje da je glavni uzrok njezine smrti bio poremećaj u ishrani. "Nisam shvaćao da pati od toga sve dok nismo zajedno radili na njezinom albumu Back to Black", otkrio je.

Umrla je od trovanja alkoholom

Podsjećamo, Amy Winehouse umrla je od trovanja alkoholom 2011. u dobi od 27 godina, a pronašao ju je njezin zaštitar Andrew Morris. Oko 10 sati ušao je u sobu i pomislio da spava. Kako nije izašla do 15 sati, odlučio je još jednom provjeriti kako je. Kada se vratio u sobu, shvatio je da se u međuvremenu nije pomaknula. 

>>Bila je jedna od najboljih pjevačica svijeta, poroci su je odveli u smrt s 27 godina

Na njezinom albumu Back to Black, za koji je osvojila pet Grammyja, nalazi se jedan od njezinih najvećih hitova Rehab, koji opisuje njene probleme s drogama i alkoholom te odbijanje bilo kakve pomoći oko liječenja ovisnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.