Zrinka putuje u Meksiko na Miss Universe, ispričala je kako se pripremala za izbor

Foto: Emanuel Mancy, PR MUH

73. Miss Universe će se održati 16. studenog u glavnom gradu Meksika. Organizatori ove godine najavljuju spektakl: 130 prelijepih djevojaka iz cijeloga svijeta prošetat će pozornicom u Areni DCMX pred čak 18.000 gledatelja.

Hrvatsku na ovogodišnjem izboru predstavlja Zrinka Ćorić, 23-godišnja Dubrovčanka koja je titulu Miss Universe Hrvatske 2024. ponijela još početkom svibnja ove godine.

"Jako sam uzbuđena, ovih šest mjeseci jednostavno je proletjelo, iako mi je odlazak na svjetski izbor u početku izgledao daleko. Nikada nisam bila u Meksiku i baš se veselim upoznati Mexico City, zemlju, ljude i njihovu kulturu, kao i ostale djevojke", rekla je Zrinka uoči polaska u Meksiko. 

Odavno je krenula s pripremama za svjetski izbor

Zrinkine pripreme za svjetski izbor započele su odmah nakon hrvatskog izbora u svibnju. 

"Naše kandidatkinje odmah na početku naših priprema za hrvatski izbor znaju da dužnosti i pripreme novoizabrane Miss Universe Hrvatske započinju u trenutku kad joj se stavi lenta i kruna na glavu. Miss Universe već dugo vremena nije samo izbor najljepše djevojke.

Oni ne traže runway model (manekenku), već role model (uzor). Svaka od njih mora odabrati humanitarni projekt ili odabrati društveni problem do kojeg joj je stalo i na kojem želi raditi kao ambasadorica te pomoći u pronalasku rješenja ako je moguće", rekla je Marija Kraljević, direktorica Miss Universe Hrvatske.

Organizacija Miss Universe i ove godine nastavlja s projektom Voice for Change.

"To je inicijativa koja naglašava važnost pozitivnih društvenih promjena. Ova platforma se koristi kako bi se skrenula pažnja na različite globalne probleme, kao što su jednakost, obrazovanje, zdravstvo, ekologija i dr. Kroz svoje priče i projekte misice iz cijelog svijeta nastoje inspirirati i motivirati druge da se uključe u promjene i daju svoj doprinos stvaranju boljeg svijeta", objasnila je bivša Miss Universe Hrvatske Ivana Delač. 

Za što se zalaže Zrinka? 

"I prije nego sam se ponovno prijavila na izbor Miss Universe Hrvatske, planirala sam ovo ljeto putovati u Tanzaniju i par mjeseci volontirati u sklopu organizacije koja pomaže u edukaciji prije svega mladih žena i djevojaka o menstrualnom zdravlju i higijeni te da im se omogući pristup higijenskim potrepštinama za vrijeme menstruacije.

Nažalost, u 21. stoljeću još uvijek postoje dijelovi svijeta gdje djevojčice i žene moraju odustajati od obrazovanja te posljedično i zaposlenja jer se menstrualni ciklus gotovo smatra sramotom. Nažalost, zbog obaveza ovdje u Hrvatskoj nisam uspjela otputovati, no nadam se da će moj projekt biti jedan od onih koji će dobiti nagradu te ću, osim volontiranja, moći pomoći i financijski", rekla je Zrinka. 

Već se natjecala na hrvatskom Miss Universe

Iako je već sudjelovala na izboru Miss Universe Hrvatske prije četiri godine, za svoj drugi pokušaj odlučila je pripremiti se temeljito. 

"Sudjelovanje na prvom izboru 2020. godine bila je prekretnica za mene. Tada nisam imala samopouzdanja i moje pojavljivanje na pozornici bio je veliki korak za mene. No tada je sve počelo. Shvatila sam da, da bih nešto postigla u životu, moram uporno raditi na tome. Ako padnem, dignuti se", rekla je Zrinka. Govori kako je da je za ovogodišnji izbor našla trenera za hodanje, poziranje i općenito pripremu za Miss Universe.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.