Prljavci rasprodali dvije zagrebačke Arene, najavili i treću

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon rasprodane dvije zagrebačke Arene 13. i 14. prosinca, kultni domaći bend Prljavo kazalište najavio je svoju treću zagrebačku Arenu u sklopu turneje Stare navike. "Svirat ćemo još jedan dan, osim 13. i 14. prosinca, treći koncert će biti 12. prosinca. Što reći nego da smo sretni", poručio  je Jasenko Houra u radijskom showu Beautiful day na radiju Bravo.

S obzirom na to da nema slobodnih datuma u Areni Zagreb, treći koncert će zapravo biti ranije od ostalih. "Arena stvarno nema datuma nakon, zauzeta je. Ne bi vjerovali jer nismo mogli ni mi, ali oni već imaju rezerviranih i 200 datuma za 2025.", otkrio je Mladen Bodalec.

Upravo su Prljavci 17. siječnja 2009. godine održali prvi koncert u Areni Zagreb i službeno je otvorili, a ostat će upamćeni i kao prvi hrvatski izvođač koji će čak tri puta za redom nastupati u Areni Zagreb. Kakav je njima osjećaj imati "tri Arene"?

"Pa ne znam, nismo razmišljali uopće o tome, nije sada stvar skromnosti, ali nismo uopće bili sigurni je li netko već radio... Ponosni smo, ali treba to sve i održati", složili su se dečki.

Po novoj pjesmi nazvali turneju

Što se tiče novog albuma, ne znaju hoće li ga uopće raditi. Pjesma Stare navike objavljena je nakon gotovo deset godina pauze i velika je povratna glazbena uspješnica Prljavaca, stoga ne čudi što su upravo po njoj nazvali turneju. "Praktično smo van puštali svakih dva, tri mjeseca novu pjesmu, tako da ćemo do nove godine vjerojatno pustiti još jednu, dvije pjesme. Nisam siguran da ćemo više ikada od jedanput pustiti 15 pjesama", otkrio je Houra.

Osim novih pjesama, na repertoaru u Areni zasigurno će se naći popularni hitovi poput Marina, Mojoj majci, Heroj ulice, Sve je lako kad si mlad, Pisma ljubavna, Kiše jesenje, Kao ja da poludiš, Crno-bijeli svijet, Mi plešemo, Tu noć kad si se udavala i Ma kog me Boga za tebe pitaju.

"Dugo smo mi razgovarali o našoj ‘set listi’ i onda se na kraju dogovorili da pustimo publici da na našim društvenim mrežama izglasaju koje bi još pjesme, pored famozne liste od kultnih 20 pjesama koje ne možemo preskočiti, voljeli čuti. Dakle, mislimo na one pjesme koje rijetko ili gotovo nikada ne sviramo... Glasanje počinje u ponedjeljak", otkrio je Houra.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.