NEKI vole dodati više soli, papra, raznih začina ili pak kečapa kako bi dali dodatni ukus svojim jelima, a što kažete na more? Naime, društvenim mrežama se širi snimka koja je postala viralna, a prikazuje Talijanku Ariel Mendy koja se pohvalila neobičnom pripremom obroka.
Dok je s prijateljima uživala na barci, Ariel je pripremila nesvakidašnji "morski obrok". Zgrabila je pecivo i umočila ga u more, kratko ga protresla i počela pripremati sendvič. Zatim je uzela mozzarellu, pa umočila i nju u more, pokapala sendvič morskom vodom koja se cijedila iz mozzarelle i slasno zagrizla sir, a potom i sendvič.
Burne reakcije
Sudeći prema njezinoj reakciji, ovo joj nije prvi put da je to učinila, a ekipa na internetu počela ju je napadati u komentarima.
"Zašto je to učinila?", "Ova će posjetiti hitnu za nekoliko dana", "More nije nešto što se uključuje u prehranu", "Zaboravite na mikroorganizme i mikroplastiku, ali mokri kruh?", neki su od komentara.
Tradicija iz Puglie
Nakon što je priča postala viralna, talijanski mediji su se raspisali kako je riječ o drevnoj tradiciji iz Puglie te da su ribari umakali hranu u more još prije 50-ak godina.
No javili su se i oni koji tvrde da je more zagađenije nego što je bilo u prošlom stoljeću, a naglašavaju i kako postoje studije koje objašnjavaju zašto hrana namočena u more može biti štetna.