Tekst razbjesnio milijune: "Taylor Swift nije dobar uzor jer je neudana i nema djecu"

Foto: Profimedia

"Taylor Swift nije dobar uzor."

To je naslov teksta Johna Mac Ghlionna, objavljenog u Newsweeku, koji je razbjesnio brojne obožavatelje Taylor Swift. Kao argumente zašto "Swift nije dobar uzor" autor navodi to što - s 34 godine nije udana i nema djecu.

"Želite li da se vaše kćeri ovako ponašaju?"

"Iako su Swiftin glazbeni talent i poslovna oštroumnost svakako vrijedni divljenja, čak i hvalevrijedni, moramo se zapitati jesu li njeni osobni životni izbori oni koje želimo da naše sestre i kćeri oponašaju", napisao je, između ostalog, konzervativni autor i esejist. Zatim je nastavio kritizirati njene veze s, kako kaže, "brojnim muškarcima visokog profila".

"Ovo rotiranje veza može odražavati iskustva mnogih mladih žena u današnjem svijetu, ali isto tako postavlja pitanja o stabilnosti, predanosti, pa čak i samoj ljubavi. Trebamo li poticati mlade djevojke da vide 'Swiftin standard' kao normu, nešto čemu treba težiti? Ili bismo trebali promovirati nešto malo, da tako kažem, zdravije? Bi li ijedan roditelj pun ljubavi koji ovo čita htio da njegova kći izlazi s 12 muškaraca u razdoblju od samo nekoliko godina?" piše dalje Mac Ghlionn. 

"Ovo nije napad na Swift, već pitanje koje treba postaviti", tvrdi.

Tekst je razbjesnio mnoge, a komentari upućeni autoru šire se društvenim mrežama. Nakon objave teksta Mac Ghilionn je zaključao svoj profil na X-u (bivšem Twitteru). No swiftieji su svejedno pronašli neke njegove ranije stavove podijeljene na toj mreži.

"Feminizam postoji jer ne mogu sve žene biti seksi", podijelio je tako jednom.

"On dobro zna što ga čeka kad se vrati na Twitter", "Davno nisam pročitala nešto ovoliko seksistički napisano, Newsweek - srami se", "Ne mogu vjerovati da ovo čitam", "Newsweek, ispričajte se", pišu sad fanovi Swift.

Taylor Swift: Nema važnijeg pokreta od feminizma

Inače, Swift je svoju karijeru od početaka usmjeravala prema feminističkim vrijednostima i isticanju neravnopravne uloge žena naspram muškaraca u društvu. "Za mene je feminizam vjerojatno najvažniji pokret koji imamo jer je to samo druga riječ za jednakost. Čovjek koji piše o svojim osjećajima je hrabar; žena koja piše o svojim osjećajima previše kuka", rekla je jednom prilikom.

O tome je progovorila i u svojoj pjesmi The Man.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.