U Zagrebu se održava natjecanje koje povezuje osobe s invaliditetom i gastronomiju

Foto: Udruga UNUO

U nedjelju, 20. listopada, u dvorištu Hotela Novi Zagreb od 12 do 19 sati, održat će se četvrto po redu natjecanje Cupi’s Spoon, događaj koji organizira udruga UNUO s ciljem promicanja inkluzije osoba s invaliditetom kroz umjetnost gastronomije.  

Inkluzija osoba s invaliditetom od ključne je važnosti za izgradnju društva u kojem svi imaju jednake prilike za razvoj i uspjeh. Nažalost, osobe s invaliditetom i dalje se često suočavaju s preprekama koje ih ograničavaju u obrazovanju i zapošljavanju. Upravo zato, gastro natjecanje Cupi’s Spoon predstavlja značajan korak prema rušenju tih barijera. 

Projekt je nastao kao dio šireg programa udruge UNUO, čiji je cilj podržati osobe s invaliditetom u stjecanju vještina i radnih prilika. Uz podršku profesionalnih kuhara i barmena sudionici se pripremaju za natjecanje kroz interaktivne radionice i treninge.

Događaj će ove godine okupiti osobe s invaliditetom i njihove pratitelje iz 18 zemalja Europe te im omogućiti da kroz različite natjecateljske izazove pokažu svoje  vještine i steknu vrijedno profesionalno iskustvo, a najbolji među njima osvojit će priznanja koja mogu otvoriti vrata profesionalnoj karijeri u gastronomiji. 

Glavni cilj natjecanja je stvoriti prilike za socijalno osnaživanje i profesionalnu integraciju. Osim što promiče inkluziju, ovaj događaj pruža platformu na kojoj osobe s invaliditetom mogu predstaviti svoje talente i steći priznanja koja im mogu pomoći pri zapošljavanju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.