VIDEO Petra (18) glazbom uljepšava svakodnevicu prolaznicima u centru Zagreba

Video/Foto: Duje Odvitović/Ivana Pušnik/Index

18-godišnja Petra Kunstić uljepšava svakodnevicu prolaznicima u centru Zagreba. Naime, Petra redovito svira violinu kod hotela Dubrovnik. Glazba joj je najveća strast.

"Najzanimljivije iskustvo mi je bilo kad mi se skupila mala grupica Talijana kad sam svirala Felicità, oni su krenuli toliko to strasno pjevati da se stvorila baš jedna mala fešta", uz osmijeh nam je ispričala simpatična Petra, koju na uličnim nastupima često bodre i prijatelji.

@index.hr Upoznajte Petru Kunstić, glazbenicu i uličnu violinisticu 🎻 #indexhr #zagreb #streetperformer#violina #fyp ♬ original sound - Index.hr

Petra trenutno pohađa gimnaziju, gdje je maturantica, i glazbenu školu. Violinu svira 11 godina, a prvi put se susrela s njom dok je pjevala u dječjem zboru kao mala djevojčica. "Violina je sad dio mog identiteta", kaže Petra, koja obrađuje brojne popularne hitove u klasičnom izdanju.

Prolaznici joj ubace i poruke

Prolaznici je često nagrade novcem, ali i simpatičnim porukama poput ove koju je dobila dok smo je mi snimali. "Želim zahvaliti na divnoj izvedbi. Vidi se da uživate. Znate, nekima glazbeni elan znači više od psihoterapije na težak dan", stajalo je u poruci koja ju je obradovala.

Planira upisati Muzičku akademiju u Zagrebu, a što nam je još otkrila, doznajte u videu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.