Apple je jako siguran u prodaju novih iPhonea. Evo i zašto

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PREMA novim informacijama Apple planira isporučiti čak 90 milijuna ili više iPhone 16 modela samo u 2024., odnosno u drugoj polovici ove godine. Računaju na to da će nove AI značajke povećati potražnju za njihovim novim modelima. Ciljaju na rast od oko 10% u isporukama novih iPhonea u odnosu na prethodne mobitele.

Zabilježen je i rast potražnje u Kini

S obzirom na to da većina starijih modela iPhonea neće podržavati nove AI značajke, nije neobično da Apple očekuje veći interes za mobitel koji će ih podržavati sve. Za usporedbu, u drugoj polovici 2023. tvrtka je isporučila oko 81 milijun iPhonea 15.

Ako ste kupili prošlogodišnji iPhone 15, koji je još uvijek tehnički vodeći model iPhonea, vaš uređaj će dobiti Apple Intelligence samo ako je riječ o Pro ili Pro Max verziji. S druge strane, svi modeli iPhonea 16 trebali bi uključivati Apple Intelligence.

Također, za razliku od sporog početka 2024. u Kini, od travnja je snažno porasla potražnja za iPhoneima u zemlji, što je još jedan od razloga iz kojega je Apple optimističan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.