Hrana je topla satima: Ove posude savršene su za nošenje ručka od kuće

Foto: thermos.com/amazon.de/amazon.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MNOGI se često dvoume između toga hoće li na posao ponijeti hranu od kuće ili naručiti dostavu iz restorana ili putem popularnih aplikacija. Slična je situacija i kod putovanja - stati usput negdje ili ponijeti užinu, odnosno ručak od kuće?

Međutim hrana iz dostave često nije najzdravija ni najpovoljnija opcija, pa se oslanjanje na brzu hranu može nakupiti, kako u kalorijama tako i u troškovima. Uz odgovarajuće posude za pohranu, nošenje hrane od kuće na posao, u školu ili na put postaje jednostavno i uglavnom ekonomičnije. 

The Spruce Eats istražio je koje su najbolje termo posude za nošenje ručka i spremanje ostataka hrane. Testirali su koliko dugo posude mogu održati hranu toplom, kao i hladna pića rashlađenima. Evo koje posude preporučuju.

Najbolja opcija: Thermos Stainless King posuda za hranu sa žlicom

Thermos Stainless King Food posuda, Amazon, 470 ml, 31.49 eura

Zahvaljujući iznimno čvrstom zatvaranju, Thermos King se ističe po vrhunskom zadržavanju temperature za toplu i hladnu hranu, navodi The Spruce Eats.

To omogućuju dvostruke stijenke od nehrđajućeg čelika koje zadržavaju toplinu, odnosno hladnoću. Dodatna prednost je što se poklopac može koristiti kao zdjela, a uz posudu dolazi i sklopiva žlica standardne veličine od nehrđajućeg čelika, što je vrlo praktično. 

Thermos King tvrdi da ova termo posuda može održati tekućine toplima do devet sati, a hladnima do 14 sati. The Spruce Eats navodi da je tek u devetom satu došlo do pada temperature hrane pohranjene u ovoj posudi. Također ističu da je posuda izvrsno održavala vodu hladnom - čak i nakon 14 sati u njoj su se još uvijek nalazili komadići leda.

U recenziji se ističe i izdržljivost ove posude, koja podnosi padove bez oštećenja. Kao manu navode da su, nakon dugotrajnog korištenja, primijetili ljuštenje plastičnog premaza.

Najbolja za putovanje: Fewoo termo posuda

Fewoo posuda, Amazon, 26.37 eura

Za one koji žele ponijeti obrok na put ili, primjerice, na planinarenje, ovaj portal preporučuje Fewoo termo posude. Unutrašnjost od nehrđajućeg čelika sprječava prijenos okusa ili zadržavanje mirisa, a kapacitet od 800 ml više je nego dovoljan za juhe ili obroke u pokretu.

U recenziji se navodi da ova termo posuda odlično zadržava toplinu. Naime, nakon pet sati juha je još uvijek bila vruća, a vanjski poklopac praktično je poslužio kao zdjela za jelo.

Unutarnji poklopac ima gumb za ispuštanje zraka, što olakšava otvaranje. Kada je posuda zatvorena, silikonski brtveni prsten sprječava curenje tekućina ili širenje mirisa, što je vrlo važno za duža putovanja.

Najbolja za djecu: Thermos Foogo posuda

Thermos Foogo posuda, Amazon, 290 ml, 39.49 eura

Za djecu preporučuju ovu termo posudu koja je ergonomski dizajnirana s mališanima na umu. Veličina je savršena za dječji ručak, a baza i poklopac od gume omogućuju lakše držanje malim rukama. Dodatne prednosti uključuju povoljnu cijenu i izdržljivu konstrukciju otpornu na ogrebotine.

Thermos tvrdi da ova posuda zadržava toplinu do pet sati, no testiranja portala The Spruce Eats pokazala su nešto drugačije rezultate. Hrana je ostala dovoljno topla za jelo do otprilike četiri sata nakon što je stavljena u posudu, dok je nakon pet sati već trebala podgrijavanje. Kad su u pitanju hladna pića, termo posuda je ispunila očekivanja, održavajući led prisutnim i nakon cijelog radnog dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.