Izdvojiti prostor za wellness u domu može biti izazovno, no postoje cake

Foto: Shutterstock/amazon.de/dm.hr/polleosport.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BROJNI su ljudi prepoznali dobre strane fitness kutka u svojem domu. Neki će imati pravu malu kućnu teretanu u praznoj sobi ili garaži, a neki će izdvojiti kutak za vježbanje u dnevnom boravku. Ono što im je zajedničko jest da je to prostor koji je samo za vas i vašu dobrobit.

No koliko je dobro imati fitness kutak, toliko je dobro imati i wellness kutak, koji će biti bolji za osobe koje ne vole vrijeme provoditi na traci za trčanje, biciklu ili dižući utege. Takav bi kutak trebao biti opremljen prostirkama za jogu i pilates, meditacijskim klupicama i prostorom za biljke i tamjan.

Prostor vas treba umirivati

Eddie Cohen, bivši dizajner u Appleu, osnovao je vlastiti brend Walden 2018. nakon što je shvatio da brojni proizvodi za wellness nemaju adekvatnu funkcionalnost i estetsku privlačnost. Cohen smatra da je za dobar wellness prostor u domu potrebno prostor dizajnirati s mirom i introspekcijom na umu.

Čiste linije, neutralni tonovi i okruženje bez distrakcija nužni su ako želite pravi wellness prostor, što može biti izazovno ako ne možete izdvojiti cijelu jednu sobu za ovaj prostor, piše Livingetc. No to može biti kutak dnevnog boravka ili spavaće sobe koji vam je drag.

U taj kutak biste trebali uključiti kadulju, tamjan, pribor za meditaciju i ukrase koji vas umiruju.

Držač za tamjan, Amazon, cijena je 8.99 eura
Profissimo svijeća, dm, cijena je 1.20 eura
Zoe prostirka za vježbanje, Polleo Sport, cijena je 34.99 eura
Zoe kolut za jogu, Polleo Sport, cijena je 31.99 eura
Jastučić za meditaciju, Amazon, cijena je 36.75 eura
Drvena meditacijska klupica, Amazon, cijena je 40.95 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.